Voldtatt, solgt og utnyttet

Den litauiske 23-åringen ville redde familien fra gjeldskrise ved å jobbe som prostituert i en måned i Sverige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I stedet ble hun holdt fanget, voldtatt og utnyttet som prostituert i flere år i Sverige og Norge.

Det forklarte kvinnen via videoopptak i Oslo tingrett i går. Av frykt for sitt eget og familiens liv kom ikke 23-åringen, som nå er bosatt i Øst-Europa, til Oslo for å vitne; derfor ble hennes forklaring vist på skjerm.

Lokket

Videobildene viste en tydelig merket ung kvinne. Hun hadde tydelig problemer med å snakke om det hun skal ha vært utsatt for. Via opptaket fortalte hun hvordan hun ble lokket inn i prostitusjonsmiljøet da hun fortsatt bodde i Litauen høsten 2001. En kvinnelig bekjent lokket med høy lønn i Sverige og foreslo at hun skulle reise dit.

Den da 20-årige kvinnen vurderte forslaget fordi familien hadde stor gjeld og at hun, søsteren og moren holdt på å bli kastet ut av leiligheten .

-  Jeg ville reise til Sverige og jobbe en i måned for å betale leiligheten og så aldri mer tenke på det, forklarte kvinnen. Men 23-åringen svarte aldri ja. Hun ble hentet av to bakmenn, som nå er dømt i Sverige, og tatt med dit via Latvia og Estland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.