Voldtatt som 14-åring

Stortingsrepresentant André Dahl (H) står fram med sin rystende historie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  Denne hendelsen gjorde noe med både mitt forhold til kroppen min, og til min egen seksualitet. Først da jeg var 28-29 år fikk jeg bearbeidet skikkelig det som hadde skjedd, og at jeg ikke måtte klandre meg selv for overgrepet, sier André Oktay Dahl, som nå er 31 år.

Ta ansvar

Dahl arbeider i dag aktivt for å bedre barn og unges rettsvern. Sammen med SVs Inga Marte Thorkildsen har Dahl tatt initiativ til en barnerettsgruppe på Stortinget med representanter fra samtlige partier.

Målet er at gruppa skal bli ei vaktbikkje som styrker barns rettssikkerhet og gir dem økt beskyttelse.

Gruppa tar sikte på å arbeide fram flere viktige saker på Stortinget, som for eksempel å sikre etableringen av Barnas hus og at lovforbudet mot såkalt «Grooming», at voksne tar kontakt med barn på internett med den hensikt å utnytte dem seksuelt, overholdes.

Krever engasjement

-  Mannlige politikere har tradisjonelt ikke deltatt så mye i slike debatter. Amnesty Norge har en undersøkelse som viser at svært mange menn som mener at kvinner som utsetts for overgrep har seg selv å takke dersom de flørter og kler seg utfordrende. Hvor mange som mener dette, er vanskelig å si sikkert, men at slike holdninger lever der ute blant mange menn, synes hevet over tvil, sier Dahl

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.