SKREMMENDE: Jentas bistandsadvokat Grete Melbye Sæter, mener at enhver 15-åring skal kunne ferdes trygt på formiddagene i Molde. FOTO: Odd Roar Lange/Dagbladet.
SKREMMENDE: Jentas bistandsadvokat Grete Melbye Sæter, mener at enhver 15-åring skal kunne ferdes trygt på formiddagene i Molde. FOTO: Odd Roar Lange/Dagbladet.Vis mer

- Voldtatt under jobbintervju

Jente (15) sier hun ble voldtatt under jobbintervju. Skal ifølge siktelsen ha skjedd midt på dagen i Molde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MOLDE (Dagbladet):Den 15 år gamle jenta kom i kontakt med den godt voksne mannen fra Moldes næringsliv via internett. Han tilbød tidligere denne måneden jenta en deltidsjobb, dersom hun møtte til jobbintervju. Jenta ble i følge politianmeldelsen voldtatt under selve jobbintervjuet. 


- Den 19. januar fikk vi inn anmeldelsen på voldtekten som skal ha skjedd noen dager i forveien, forteller etterforskningsleder Arild Angen til Dagbladet.
Varetektsfengslet Dagen etter, den 20. januar ble den godt voksne næringslivslederen pågrepet, varetektsfengslet og siktet for voldtekten. Politiet gjorde flere beslag hjemme hos mannen og på arbeidsplassen hvor voldtekten skal ha skjedd.
- Det er gjort beslag og foretatt avhør. Vi ba om 14 dagers varetekt for den siktede mannen, men fikk bare én uke, sier Angen. Selv om den siktede mannen ble sluppet fri fra varetekt den 27. januar, frykter ikke Angen at bevis kan bli forspilt. Tiltale er foreløpig ikke tatt ut.

- Selv om vi ikke har tatt ut en tiltale, har vi kommet et godt stykke på vei i etterforskningen, sier han.

Ingen uvanlig arbeidsplass Etterforskningslederen forteller at den 15 år gamle jenta ble innkalt til et jobbintervju på en arbeidsplass i Molde.
- Arbeidsplassen er av en slik karakter, at det er helt naturlig at 15-åringer kan jobbe der, sier han.
Jenta kom i kontakt med arbeidsgiveren via internett og Angen bekrefter at det var kontakt i forkant og avtalen om jobbintervju ble gjort via sosiale medier.
Hevder at jenta blir trodd Jentas bistandsadvokat, Grete Melbye Sæter, er forferdet over at en 15-åring opplever en voldtekt midt på lyse dagen i Molde. - På den lyse formiddag i Molde, skal enhver 15-åring kunne føle seg trygg for at slik ikke skal kunne skje, sier hun.
Hun forteller at jenta har veldig ressurssterke og kloke foreldres om gjør sitt ytterste for henne i denne tunge tiden. Melbye Sæter sier også at hun ikke frykter bevisforspillelse fra den siktede som nå er ute fra varetekt.
- Det er ikke noe i denne saken som gjør at jenta skal frykte for at hun ikke skal bli trodd. Etter det jeg kjenner til, er det gjort beslag og sikret viktige spor under avhør av vitner og siktede, sier hun. (Det har ikke lykkes Dagbladet å komme i kontakt med siktedes forsvarer)

ETTERFORSKNINGSLEDER: Arild Angen sier politiet har gjort viktige beslag og samlet gode spor i etterforkningen.
Foto: Kjell Herskedal / Scanpix
ETTERFORSKNINGSLEDER: Arild Angen sier politiet har gjort viktige beslag og samlet gode spor i etterforkningen. Foto: Kjell Herskedal / Scanpix Vis mer