Voldtekt anmeldt i mai 2011 - navngitt mistenkt ennå ikke avhørt

Offeret Anne (44) fortviler over politiets manglende handlekraft. Samtidig blir Norge grillet av FN for håndtering av voldtektssaker.

LEVER I FRYKT: Anne (44) forteller at hun ble dopet ned og voldtatt i april 2011 av en bekjent. Hun anmeldte saken i starten av mai. Ni måneder senere er mannen fortsatt ikke avhørt. Anne mener hun ikke blir tatt på alvor av politiet, og lever i konstant frykt for at den mistenkte skal kontakte henne. Foto: Melisa Fajkovic / Dagbladet
LEVER I FRYKT: Anne (44) forteller at hun ble dopet ned og voldtatt i april 2011 av en bekjent. Hun anmeldte saken i starten av mai. Ni måneder senere er mannen fortsatt ikke avhørt. Anne mener hun ikke blir tatt på alvor av politiet, og lever i konstant frykt for at den mistenkte skal kontakte henne. Foto: Melisa Fajkovic / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Natt til 24.april i fjor opplevde Anne (44) fra Oslo marerittet da hun dro for å besøke en bekjent i Gjøvik, og endte opp med å bli neddopet og brutalt voldtatt i hans leilighet, ifølge hennes forklaring.

- Han brøt seg inn i kroppen min. Jeg tør fremdeles ikke å gå ute alene etter det som har skjedd, sier Anne til Dagbladet.

- Han truet meg Hun opplyser at gjerningsmannen truet henne til ikke å fortelle om voldtekten.

- Han sa at han var kjent for å være en farlig person som hadde kontakter innenfor kriminelle miljøer, sier Anne.

To dager etter hendelsen dro Anne likevel til Oslo legevakt hvor det ble tatt prøver av henne, og hvor hun skal ha blitt oppfordret til å anmelde hendelsen. Anmeldelsen ble levert til politihuset på Grønland i Oslo den 5.mai. Anne gav politiet navnet og adressen til den mistenkte. Ettersom hendelsen fant sted i Gjøvik, ble saken overført til Vestoppland politidistrikt.

Den mistenkte i saken er ennå ikke avhørt av politiet, bekrefter Johan Martin Welhaven, politimester ved Vestoppland politidistrikt.

- Dette er en type saker som skal gis høy prioritet. I denne saken har det tatt for lang tid. Det kan forklares med at vi er i en situasjon der straffesaker hoper seg opp på grunn av kapasitet og bemanningsutfordringer, sier Welhaven.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer