MULIG ÅSTED: Voldtekten skal ha skjedd i trappa til venstre i bildet, like ved Karl Johan og Jernbanetorget. Minst ett overvåkningskamera er rettet direkte mot trappa. Foto: JACQUES HVISTENDAHL
MULIG ÅSTED: Voldtekten skal ha skjedd i trappa til venstre i bildet, like ved Karl Johan og Jernbanetorget. Minst ett overvåkningskamera er rettet direkte mot trappa. Foto: JACQUES HVISTENDAHLVis mer

Voldtekt kan ha blitt filmet

Overvåkningskamera var rettet mot trappa der kvinne (20) skal ha blitt overfalt av tre menn i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oslopolitiet har sikret seg video fra flere overvåkningskameraer i området der en 20 år gammel kvinne skal ha blitt voldtatt på gata i natt.

- Voldtatt i trapp I kveld gjennomgår etterforskerne flere av opptakene, og har godt håp om at gjerningsmennene kan bli avslørt. Selve overgrepet kan også ha blitt dokumentert på video om det skjedde der fornærmede oppfattet.

- Voldtekten skjedde på ei trapp utenfor Skippergata 40, ut fra det kvinnen har forklart. Denne trappa er dekket av overvåkningskamera. I tillegg er det flere kameraer i området, der vi har innhentet eller er i ferd med å innhente opptakene fra det aktuelle tidsrommet, sier politiadvokat Cecilie Schløsser Møller til Dagbladet.

Hun opplyser at en første gjennomgang av opptak fra et kamera i selve trappa ikke avdekket noen voldtekt.

- Vi har gått gjennom opptak som viser gjerningsstedet i det aktuelle tidsrommet med god margin. Vi har foreløpig ikke sett noe mer enn mye mennesker som går fram og tilbake. Dersom det skulle vise seg å være resultatet etter gjennomgangen av alle opptakene, må vi få klarhet i om det for eksempel kan ha skjedd et annet sted, sier Schløsser Møller.

- Tre menn Den påståtte voldtekten skjedde mellom 03.30 og 04 natt til søndag.

- Én mann skal ha stått for selve voldtekten, mens to andre menn var med på å dra fornærmede til stedet. Kvinnen har forklart at handlingen ble avbrutt da en mann og en kvinne på gata kom gående og nærmet seg, sier Schløsser Møller.

Hun understreker at de forbipasserende kan være viktige vitner, og at de derfor må melde seg til politiet.

- Hovedgjerningsmannen blir beskrevet som lys i huden og hadde lyst hår, utover det har vi lite informasjon, sier politiadvokaten.

Etter at de tre mennene hadde stukket fra stedet, kom 20-åringen i kontakt med en vekter ved Bussterminalen som varslet politiet. Kvinnen ble seinere undersøkt ved voldtektsmottaket på legevakta i Oslo.

Voldtektsanmeldelsen fra Skippergata er den andre på to dager i Oslo. En 18 år gammel mann ble tidligere i dag pågrepet etter at en 21 år gammel kvinne skal ha blitt voldtatt på nattklubben Temptation i Pilestredet natt til lørdag. Den siktede mannen i denne saken sitter ennå i avhør.

KAMERA I TRAPPA: I selve trappa der voldtekten skal ha skjedd er ett kamera, mens minst to andre kan ha fanget opp gjerningsmennene på vei til eller fra stedet.
KAMERA I TRAPPA: I selve trappa der voldtekten skal ha skjedd er ett kamera, mens minst to andre kan ha fanget opp gjerningsmennene på vei til eller fra stedet. Vis mer