Voldtekt og overgrep hver time i London

Hver eneste time hele døgnet skjer det en voldtekt eller et sexovergrep i London. Politiet advarer kvinner mot å gå alene i storbyen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kriminaliteten i den britiske hovedstaden har eksplodert, og politiet står maktesløst i kampen mot voldsøkningen.

Over 8000 voldtekter og grove seksuelle overgrep skjedde i London det siste året, og det er en kraftig økning fra tidligere år.

Dette går fram av London-politiets statistikk som ble offentliggjort i går.

- Det siste året har vært et av de vanskeligste og mest krevende i politiets historie, sier politimester sir Paul Condon i Metropolitan Police til avisa Evening Standard.

Politiet ser fortsatt en økning i anmeldelser fra kvinner og menn som er blitt voldtatt eller utsatt for annen grov seksuell trakassering. Det betyr at det hver eneste time skjer et grovt sexovergrep.

Kjør taxi

Nå om sommeren er det mange ungdommer fra Norge og resten av Europa på ferie i storbyen. Derfor går politiet ut og ber folk om å være forsiktige på kvelds- og nattetid.

Kvinner som går alene, bør ikke sitte på med fremmede, men heller benytte seg av busser, T-banen eller de autoriserte London-drosjene.

Enslige kvinner utsetter seg for en potensiell fare ved å bruke de mange piratdrosjene som venter ved T-bane- og jernbanestasjonene etter mørkets frambrudd. Flere av de anmeldte voldtektene har funnet sted i piratdrosjer, opplyser politiet.