Voldtekt resulterte i vei og strøm

Tidligere i sommer ble Pakistan og resten av verden rystet av gjengvoldtekten mot tenåringsjenta Mukhtaran Bibi. Nå får Mukhtarans landsby ny veiforbindelse, strøm - og egen politistasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Guvernøren i Punjab-provinsen, tidligere generalløytnant Khalid Maqbool, kom søndag overraskende på besøk til landsbyen. Han lovet først og fremst permanent politinærvær i området, som er beryktet for sine mange voldtekter.

Samtidig lovet han at strømledninger og en 12 kilometer lang kjørevei med det første skal knytte landsbyen til omverdenen. Landsbyen skal også få to nye barneskoler, en for jenter og en for gutter, tilføyde Maqbool.

Mukhtaran Bibi ble i juni «dømt» til å bli voldtatt av fire menn, fordi hennes lillebror skal ha gjort seksuelle tilnærmelser til en kvinne av høyere kaste. Det lokale politiet gjorde ikke noe forsøk på å stanse gjengvoldtekten.

Før helgen fastslo leger at lillebroren også var blitt voldtatt av mennene. President Pervez Musharraf har uttrykt sjokk og skam over overgrepene, og Mukhtaran er blitt en symbolfigur i kampen mot seksuelle overgrep i Pakistan.

(NTB-AFP)