Voldtekt ryster toppmøte

Dagen før Bush møter den japanske statsministeren, raser japanerne etter at en amerikansk soldat i natt skal ha begått en voldtekt. Den føyer seg inn i serien av seksuelle overgrep mot lokalbefolkningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I natt lokal tid skal en amerikansk flysoldat ha voldtatt en japansk kvinne i 20-årene på en parkeringsplass i Okinawa. Andre amerikanere skal ha stått rundt uten å gripe inn.

Den angivelige voldtekten har fått det japanske raseriet mot USAs militærbaser til å blusse opp på nytt. George W. Bush møter statsminister Junichiro Koizumi i morgen for å diskutere amerikanernes militære tilstedeværelse i Japan. Statsministeren har gjort det til en merkesak å få redusert de amerikanske styrkene, og de seneste årenes overgrep mot japanere har gitt kravene ny styrke.

Voldtok skolejente

Den groveste episoden skjedde i 1995 da en 12-årig skolepike ble voldtatt av to marinesoldater og en amerikansk sjømann. I fjor var stemningen amper under Bill Clintons Japan-besøk. Rett før presidenten ankom hadde en amerikansk soldat tatt seg inn i et hus og forgrepet seg på familiens datter.

- Dette skjer igjen og igjen. Det virker som om overgrepene ingen ende skal ta, sier en 25-årig japaner til nyhetsbyrået AP.

Viktig base for USA

Amerikanerne etterforsker nattas påståtte overgrep som skal ha blitt sett av flere vitner. Flyvåpen-offiseren som skal ha utført voldtekten er avhørt sammen med sju andre militære. Etter avhørene hos japansk politi, ble den mistenkte overført til amerikanerne uten å bli voldtekt-siktet i første omgang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer