Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Voldtekt

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I juleuka ble det meldt at rundt 70 prosent av alle voldtektsanmeldelsene i Akershus fra 2002 og fram til i dag er henlagt. Bare fire av totalt 170 anmeldte voldtekter i samme distrikt har endt med domfellelse. Den samme tendensen gjør seg gjeldende i landet som sådan - noe som er et stadig tilbakevendende problem.

Som tidligere pekes det på at det er mangel på bevis som gjør både etterforskning og domfellelse vanskelig. Påstand står mot påstand - og de tekniske bevisene er vanskelig å framskaffe. Det er åpenbart at det må stilles samme krav til bevis i disse som i andre straffesaker. Men det kan ikke være slik at offeret må forsøke å bli påført mest mulig skade, for at anmeldelsen skal ha håp om å bli etterforsket. Det kan synes som om politiet altfor ofte går til etterforskningen med den holdning at det likevel ikke er mulig å utferdige tiltale. Det er en holdning som må bekjempes om rettssamfunnet skal bestå.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media