OPPRYDNING: Mandag var opprydningen etter forrige ukes countryfestival i gang i Seljord. Omtrent 25 000 personer var innom festivalen.
OPPRYDNING: Mandag var opprydningen etter forrige ukes countryfestival i gang i Seljord. Omtrent 25 000 personer var innom festivalen.Vis mer

- Voldtektene skjedde i telt og campingvogner

Politiet sier folk må passe på hverandre på festival.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Fire kvinner anmeldte voldtekter under Countryfestivalen i Seljord i helga. Én mann i 20-årene fra Bergen ble pågrepet og siktet, og løslatt etter avhør.

- I de tre andre sakene er det ukjent gjerningsmann, sier Kjetil Rakkestad, etterforskningsleder for seksuelle overgrep-teamet ved Telemark politidistrikt, til Dagbladet.

Han sier alle hendelsene skjedde inne på festivalområdet og innendørs, altså i campingvogner eller telt.

- Fire voldtektssaker på én helg, er et høyt tall. Av erfaring vet vi også at det kan komme inn anmeldelser i etterkant. Festivalen samler folk fra store deler av landet, og anmeldelsene kan bli levert andre steder, sier Rakkestad.

Beruset Politiet vil ta en prat med festivalledelsen.

- Vi må ha en dialog med dem i etterkant. Men det ser også ut til at de har hatt bra med vakthold, og de tar dette på alvor, sier Rakkestad.

De fire sakene var ifølge politiet separate hendelser.

- Alle de involverte har vært beruset, sier Rakkestad.

Politiet sier det var mer fyll og bråk enn vanlig under årets festival, muligens på grunn av det fine været.

25 000 besøkende De fire kvinnene er blitt undersøkt ved overgrepsmottaket i Skien.

- Vi har gjort de undersøkelsene vi kan gjøre, og de ulike åstedene er identifisert, sier Rakkestad.

Countryfestivalen sier det var 25 000 personer innom i løpet av helga.

- Vi synes det er svært beklagelig at noe sånt skjer på festivalen vår, og vi har en god dialog med politiet, sier Hans Olav Omtveit, styreleder i Countryfestivalen i Seljord, til Dagbladet.

- Pass på Politiet var også synlig tilstede under hele festivalen. Politiførstebetjenten mener festivaldeltakere må gjøre det de kan for å hindre overgrep.

- Vi trenger at de som reiser på festivaler som dette passer på hverandre. At jenter, og de som reiser med jenter, passer på hverandre. Og at gutter er gode kamerater og passer på hverandre. At de for eksempel sier fra hvis noen blir for fulle, eller hvis noen ser ut til å være i ferd med å gjøre noe dumt og gå over grenser. Å være en kjernekar, som vi kaller det, sier Rakkestad.

Politiet har siden i fjor hatt en kampanje kalt kjernekar, hvor målet er å forebygge voldtekter relatert til fest og rus.