Voldtekts-siktet løslatt

20-åringen, som skal ha blitt voldtatt av fem menn på en campingplass i Oslo for to uker siden, er sterkt preget av hendelsen.

TRAUMATISTERT: Bistandsadvokat Trine Rjukan sier at 20-åringen har tatt en vanskelig tid. Foto: John T. Perdersen.
TRAUMATISTERT: Bistandsadvokat Trine Rjukan sier at 20-åringen har tatt en vanskelig tid. Foto: John T. Perdersen.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): I går ble fire av de fem fortsatt varetektsfengslet i Oslo tingrett i inntil fire uker. Den femte ble løslatt av politiet. Han skal møte i nytt avhør over helga. Etter det Dagbladet får opplyst, nekter alle fem straffskyld. De er ikke siktet for gruppevoldtekt med en strafferamme på 21 års fengsel, men for å ha utnyttet at kvinnen var ute av stand til å gjøre motstand. Strafferammen er fengsel i inntil ti år.
Kvinnens bistandsadvokat, Trine Rjukan, sier til Dagbladet at klienten er veldig traumatisert.

Hjelpeløs — Det er psykisk belastende at hun ikke eksakt vet hva flere for henne ukjente menn har utført av seksuelle aktiviteter med henne, mens hun selv befant seg i en totalt hjelpeløs tilstand, sier Rjukan.

Fire av de fem mennene er fra Litauen, mens den femte er tysk statsborger. Det er en av litauerne som er løslatt. Han er siktet for medvirkning til voldtekt. Norge har ikke utleveringsavtale med Litauen. Den viktigste årsaken til å holde de siktede i varetekt, skal ikke lenger være faren for bevisforspillelse, men at de eventuelt flykter til hjemlandet.

Forkommen Den påståtte voldtekten skal skjedd natt til 29. juli. Kvinnen bodde på campingplassen i Hvervenbukta i Oslo sammen med en venninne. Det var venninna som varslet politiet. Hun hadde blitt engstelig for 20-åringen, og hadde gått for å lete etter henne. Venninna fant 20-åringen i forkommen tilstand.

Politiet rykket ut og pågrep tre litauere og en tysker. Den fjerde litaueren ble arrestert dagen etter.
Etter det Dagbladet får opplyst, har oslopolitiet satt inn store ressurser for å oppklare saken.