Donald Trump

Voldtektsanklage kan ende i retten

Journalisten E. Jean Carroll, som i 2019 anklaget Donald Trump for å ha voldtatt henne i 1995, krever at den tidligere presidenten forklarer seg under ed.

ANKLAGER: Journalist og mangeårig spaltist for Elle Magazine, E. Jean Carroll, anklager Donald Trump for å ha voldtatt henne i et prøverom på midten av 90-tallet. Video: CNN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I 2019 anklaget tidligere journalist og Elle Magazine-spaltist E. Jean Carroll (77) daværende president Donald Trump for å ha voldtatt henne i et prøverom på midten av 90-tallet.

Trump nekter hardnakket for anklagen.

Nå risikerer den tidligere presidenten å måtte forklare seg om anklagen under ed, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Carrolls advokater planlegger nemlig å begjære at Trump avgir forklaring i ærekrenkelsessøksmålet Carroll rettet mot ham i november 2019, da han nektet for anklagen, og la til: «Hun er ikke min type».

Avviser anklager

Donald Trump har avvist alle anklager om seksuell krenkende atferd mot ham, og omtalt det som «løgn», «falske nyheter» og politisk motivert hets.

Det er disse motangrepene Carroll anser som ærekrenkelser. Hun krever at Trump trekker uttalelsene tilbake, samt en uspesifisert erstatningssum.

Carroll har til hensikt å være til stede når Trump eventuelt avgir sin forklaring.

- For øyeblikket lever jeg for å gå inn i det rommet og sitte overfor ham ved bordet. Jeg tenker på det hver dag, sier hun til Reuters.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer