Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Voldtektsanklage mot Israels president

Politiet gjorde beslag hjemme hos Moshe Katsav - avhøres onsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Israels president Moshe Katsav (60) risikerer tiltale for voldtekt mot en tidligere kvinnelig ansatt i presidentstaben. Saken har versert i Israel to måneders tid, og i dag fikk anklagene mot presidenten mer formell karakter da det ble kjent at  politiet dukket opp med ransakingsordre i presidentens hjem i Jerusalem i går kveld-

Israelsk radio melder i dag at politiet har beslaglagt pc\'er og dokumenter under ransakingen, ifølge den israelske avisa Haaretz. Den ene pc\'en er i bruk på presidentkontoret. Onsdag skal presidenten i avhør. 

Forrige uke havnet justisminister Haim Ramon (56) i trøbbel da han ble anmeldt av en 18 år kvinnelig soldat for å ha kysset henne mot hennes vilje. Forsvarsministerens amorøse tilnærming skulle ha skjedd på en offisiell mottakelse samme dag som regjeringen satte i gang den massive bombingen av Sør-Libanon.

Intime forhold

Israelsk lov definerer voldtekt som intime forhold der kvinnen ikke har kontroll med sin egen vilje.

Israelske medier har ingen opplysninger om alderen til kvinnen som anklager president Katsav for voldtekt - eller hvilken funksjon hun hadde da sto på presidentens lønningsliste.

-Kvinnen truet

Saken ble kjent etter at presidenten selv ba om et møte med regjeringsadvokaten. Der hevdet han at den tidligere ansatte hadde truet ham med anklager om seksuell trakassering hvis hun ikke fikk det som hun ville.

 IKKE BARE KRIG:  Her er Israels nye regjering på det offisielle bildet fra 3. mai i år. President Moshe Katsav (foran, til høyre på stolen) og justisminister Haim Ramon (numemr tre fra høyre i nest bakerste rekke) er begge under etterforskning for voldtekt eller seksuell trakassering. Foto: Scanpix/EPA.
IKKE BARE KRIG: Her er Israels nye regjering på det offisielle bildet fra 3. mai i år. President Moshe Katsav (foran, til høyre på stolen) og justisminister Haim Ramon (numemr tre fra høyre i nest bakerste rekke) er begge under etterforskning for voldtekt eller seksuell trakassering. Foto: Scanpix/EPA. Vis mer

Det er ikke kjent hva kvinnen skal ha krevd av presidenten.

For en uke siden gikk kvinnen med på å la seg teste av en løgndetektor. Noen av svarene på testens spørsmål om seksuell kontakt ble registrert som troverdige.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media