Voldtektsanmeldte Frp-ere skal avhøres neste uke

- Ser fram til å forklare seg til politiet.

SKAL AVHØRES:  Leder ved avsnittet for seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt Kari Janne Lid opplyser at de er i kontakt med de voldtekstanmeldte mennene om avhør tidlig i neste uke. 
Foto: Morten Holm / Scanpix
SKAL AVHØRES: Leder ved avsnittet for seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt Kari Janne Lid opplyser at de er i kontakt med de voldtekstanmeldte mennene om avhør tidlig i neste uke. Foto: Morten Holm / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En kvinne med verv i Fremskrittspartiet (Frp) har anmeldt to partikolleger for voldtekt.

Voldtekten skal ha skjedd på et nachspiel i en leilighet etter et Frp-arrangement i august, men først tirsdag denne uken ble forholdet anmeldt til politiet.

De to mennene vil bli avhørt tirsdag i neste uke.

- Vi er i kontakt med de to nå og holder på å avtale avhør. Avhørene vil bli gjennomført neste uke, så tidlig som mulig, sier Kari Janne Lid, leder ved avsnittet for seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt.

Kvinnen har avgitt en grundig forklaring til politiet i forbindelse med anmeldelsen.

- Som normalt i denne type saker vil hun trolig bli kalt inn til oppfølgende avhør senere, sier Lid.

De to mennene er ikke pågrepet, og følgelig heller ikke siktet, opplyser politilederen.

 - Er det andre vitner dere vil ha inn til avhør?

- Det er det for tidlig å si noe om. Vi må først få saken belyst av de to mennene, sier hun.

Videre sier politioverbetjenten at det fordi saken ble anmeldt i etterkant ikke vil være aktuelt med kriminaltekniske undersøkelser.

De to mennene nekter for å ha voldtatt Frp-kvinnen.

- Min klient ser fram til å forklare seg til politiet. Han vil gjøre alt han kan for å hjelpe politiet, sier advokat John Christian Elden som bistår en av de to mennene.

Partileder Siv Jensen sa i morges han hun først ble gjort kjent med saken i går. Per Arne Olsen i Fremskrittspartiet ble gjort kjent med voldtekssaken i slutten av august.

- Vi har hatt et møte med kvinnen, og vi har også kommunisert via telefon og sms med henne. Vi ba henne umiddelbart om å anmelde forholdet til politiet, sier Olsen.

Etter at saken ble anmeldt har Olsen også hatt møte med de to mennene. Etter møtet ba de to umiddelbart om å bli permitert fra sine verv i partiet.