Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Voldtektsdømt (36) fikk strengere straff fordi offeret er lesbisk

- Oppleves som et større traume.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 36 år gammel mann er i Follo tingrett dømt til fengsel i to år og ni måneder for en sovevoldtekt av en kvinne i Ski. Et skjerpende element var at kvinnen er lesbisk.

Kvinnen og hennes partner var på byen i Ski og inviterte to menn hjem til seg på nachspiel våren 2014, skriver Østlandets Blad.

I skjerpende retning har retten lagt vekt på at tiltalte grovt misbrukte tilliten som de to kvinnene viste da de inviterte ham med seg hjem. I skjerpende retning har retten videre lagt vekt på at tiltalte visste at fornærmede er lesbisk.

- En voldtekt forøvd av en mann vil, slik retten ser det, oppleves som et større traume for en som er lesbisk enn for en heterofil kvinne, heter det i dommen.

I tillegg til fengselsstraffen er 36-åringen dømt til å betale kvinnen 125.000 kroner i oppreisningserstatning.

- Han har ikke anket dommen, opplyser Ski-mannens forsvarer, advokat Trond Dyvik.

Under rettssaken i Follo tingrett forklarte Ski-mannen at han husket svært lite av det som skjedde den natten fordi han hadde drukket. Han benektet ikke å ha begått overgrep mot kvinnen, men erkjente ikke straffskyld og forklarte at det ikke var med vilje.

Det ble gjort DNA-funn fra mannen da kvinnen ble undersøkt på voldtektsmottaket ved Oslo legevakt.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media