Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Voldtektsdømt bergenser tiltalt for fjerde voldtekt

Risikerer forvaring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 34 år gammel mann risikerer en lang forvaringsstraff om retten dømmer ham for nok en voldtekt. Han har allerede to dommer for til sammen tre voldtekter.

Den siste tiltalen gjelder grov voldtekt, som har en strafferamme på 21 års fengsel. Mannen skal ha dopet ned en 23 år gammel kvinne og voldtatt henne mens hun var ute av stand til å gjøre motstand, ifølge Bergens Tidende.

Overgrepet skal ha skjedd natt til lørdag 7. mai i en leilighet i Bergen. Etter først å ha nektet, erkjenner mannen å ha hatt samleie med kvinnen. Mannens forsvarer vil ikke kommentere saken overfor BT.

Aktoratet åpner for å legge ned påstand om at mannen dømmes til forvaring, i og med at han er dømt for tre lignende forhold tidligere. I de to tidligere dommene, blir han beskrevet som farlig og grenseløs. Mannen blir undersøkt av rettspsykiatere.

- Forbeholdet om forvaring har sammenheng med hans tidligere dommer for voldtekt. Dette er et varsel om at det er aktuelt å be om denne typen straff. Begrunnelsen må jeg få komme tilbake til i tingretten, sier statsadvokat Magne Kvamme Sylta.

(©NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media