Voldtektsdømt lastebilsjåfør (42) pågrepet

Mistenkt i forbindelse med Englas (10) forsvinning.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 42 år gammel lastebilsjåfør, som tidligere er dømt for voldtekt, er arrestert i forbindelse med ti år gamle Englas forsvinning i Sverige, skriver Aftonbladet ifølge VG.  

Lastebilsjåføren ble pågrepet i sin egen lastebil ved en rasteplass på Hallandåsen.

- En mann ble pågrepet klokken 17.45 på Hallendåsen. Han kommer til å bli tatt med til Dalerna i løpet av dagen, bekrefter Torstein Persson i Helsingborgpolitiet overfor Expressen.se.

Mannen betegnes som mistenkt i forbindelse med Englas forsvinning. Det er snakk om det som innenfor det svenske rettssystemet kalles en lavere grad av mistanke.

- En person er anholdt, mistenkt for kidnapping, bekrefter Patrik Säflund ved påtalemyndigheten i Falun.

Bor i nærheten

Teknikere fra politiet jobbet i går med å gå gjennom lastebilen.  En ferdskriver, en bærbar datamaskin og mannens mobiltelefon er beslaglagt fra lastebilen, ifølge Aftonbladet.

- Undersøkelsen er ikke klar, men vi vet at det ikke finnes noen kropp i bilen eller i lasten, sier Tony Andersen, leder for den tekniske avdelingen ved politiet i Kristianstad, ifølge VG.

STORSTILT SØK: Politi, redningsmannskaper og frivillige har søkt etter Engla Juncosa-Höglund (10)siden hun forsvant. Foto: Scanpix
STORSTILT SØK: Politi, redningsmannskaper og frivillige har søkt etter Engla Juncosa-Höglund (10)siden hun forsvant. Foto: Scanpix Vis mer

Mannen bor bare noen mil fra Stjärnsund der den ti år gamle Engla Juncosa-Höglund bor. Politiet opplyste tidlig etter forsvinningen at de undersøkte tidligere straffedømte som har begått overgrep mot barn.

Karl-Göran Karlsson ved politiet i Dalarna sier at det er etterretningsinformasjon som har ledet fram til pågripelsen av mannen.

10-åringen ble sist sett på vei hjem fra fotballtrening i Stärnsund lørdag.

Skimter rød Saab på bilde

Den mistenkte mannens privatbil, en rød Saab 900, ble også beslaglagt, og hans leilighet er ransaket.

En rød Saab kunne skimtes i bakgrunnen på et av bildene som en forbipasserende tok av tiåringen mens hun syklet hjemover, minutter før hun forsvant lørdag, bare 500 meter fra hjemmet.

Dessuten er det kommet inn et tips om at en tolv år gammel jente ble forfulgt av en rød bil over en strekning på flere kilometer onsdag, ikke langt fra der tiåringen ble borte.

Politiet ønsker nå å finne ut om det er noen sammenheng.

Voldtektsdømt  lastebilsjåfør (42) pågrepet

Avsluttet letingen

140-150 personer lette i går etter den forsvunne tiåringen i området der hun sist ble sett, men sent på kvelden ble søket avsluttet.  

Les også: Leter så lenge det finnes håp

Englas sykket ble funnet kort etter at hun ble borte. Det er også funnet en godteri-kjærlighet og en jakke, politiet tror at det ikke er Englas jakke.

Det har ennå ikke lyktes politiet å komme i kontakt med tiåringens far som er bosatt i Spania. Han mistenkes ikke i saken.

DET SISTE BILDET: Dette bildet ble tatt av et par som ville teste kameraet sitt bare minutter før Engla ble borte.
SAVNET: Engla Juncosa-Höglund (10) ble borte på vei fra fotballtreing lørdag.