Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Voldtektsdømt mann siktet for falsk forklaring i Sigrid-saken

Ble dømt for voldtekt i 2007.

SAVNET:16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne. Foto: Privat / NTB scanpix
SAVNET:16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne. Foto: Privat / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mann er siktet for falsk forklaring i Sigrid-saken i forbindelse med etterforskningen av forsvinningen. Politiet mener han har snakket usant. Det er uklart på hvilken måte han er knyttet til saken, melder TV2.

Ifølge VG gikk den nå siktede mannen til politiet med en observasjon av Sigrid, etter å ha hørt om saken i mediene. Avisen skriver at den siktede mannen er fra den savnede 16-åringens nærmiljø.

Politiet har gått gjennom observasjonen og i forbindelse med en rekonstruksjon skal de ha foreholdt ham at den observasjonen han hadde meldt fra om ikke kunne stemme. Nå er han siktet for falsk forklaring i forbindelse med 16-åringens forsvinning

Mannen ble i Gulating lagmannsrett i 2007 dømt for voldtekt. Beate Hamre var bistandsadvokat, og Kim Gerdts var forsvarer.

Gerdts er fortsatt advokat for den siktede, og det eneste han ønsker å si om saken er at politiet har benyttet seg av en skinnsiktelse.

- Her har politiet benyttet seg av en skinnsiktelse for å kunne gjennomføre tvangsmidler. Dette mener vi er ulovlige tvangsmidler og dette vil få etterspill, sier Gerdts til VG.

Vil ikke bekrefte Politiinspektør Hanne Kristin Rohde vil overfor TV2 ikke bekrefte at noen er siktet for falsk forklaring.

Hun avkrefter heller ikke dette.

-  Vi vil ikke komme inn på det i dag. Vi må ta noen ting i vårt tempo, sier hun til TV2.

Politiet har fått over 2500 tips og det er utlovet en milliondusør i saken.

Familiens bistandsadvokat Harald Stabell sier følgende til Dagbladet:

KOMMENTERER IKKE: Politiinnspektør Hanne Kristin Rohde. Foto: Thomas Skaug/Dagbladet
KOMMENTERER IKKE: Politiinnspektør Hanne Kristin Rohde. Foto: Thomas Skaug/Dagbladet Vis mer

- Jeg har ingen kommentar til TV 2s oppslag.

Ønsker ikke gå ut med alt de vet Politiet uttalte tidligere i uka at de av taktiske grunner ikke ønsker å gå ut med alt de vet i etterforskningen. De ønsker ikke å gi gjerningspersoner noen hint, men politiinspektør Rohde har bekreftet at de ikke vet hvor, hvordan eller når hun ble tatt.

Funnene av Sigrids to blå, gjenknyttede Converse-sko, ene ankelsokk og hvite Iphone-telefon ved Østensjø Kanvas-barnehage er fremdeles et mysterium.

Politiet sier de har to alternative ruter de tror 16-åringen kan ha gått da hun gikk hjem fra ei venninne på Østensjø natt til 5. august.

Vil ikke forlede vitner Privatetterforsker og tidligere Kripos-etterforsker John Christian Grøttum uttalte torsdag i forrige uke at det kan være mange grunner til at politiet velger å holde tilbake opplysninger i en slik etterforskning.

- Det er alltid en risiko ved at opplysningene ikke er helt sikre, og derfor kan forlede vitner og andre. Det er også viktig å prøve å unngå medieoppslag som i ettertid viser seg å være et blindspor, sier han.

Grøttum nevner også muligheten for at en mulig gjerningsmann følger med.

- Jeg vet fra min egen tid i politiet at vi hadde store mengder opplysninger å forholde oss til i slike saker, og det er en krevende jobb å undersøke alle opplysningene. 

Dagbladet kommer med mer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media