Voldtektsdømt siktet for voldtekt

En Oslo-mann (32) er siktet for fire tilfeller av voldtekt mot ei venninne. Mannen er tidligere dømt for voldtekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

42 dager etter at 32-åringen fikk dom for grov vold og voldtekt mot en kvinne, skal han ha voldtatt venninnen for første gang.

Mannen er i Oslo tingrett varetektsfengslet i fire uker. I begrunnelsen for å sette mannen i fengsel er det henvist til voldtektsdommen på tre år og tre måneder fra den samme domstolen 12. november i fjor, sjøl om den er anket.

Kvinnen er innlagt på sykehus. Grunnen skal være at hun ble innestengt i mannens leilighet, mishandlet og voldtatt flere ganger av 32-åringen 22.- 24. februar. Kriminalpolitiet har tatt opp kvinnens forklaring på lydbånd på grunn av omstendighetene.

Bare beit

Etter det Dagbladet får opplyst, er skadene kvinnen har, forenlig med forklaringen hun har gitt. Ifølge kvinnen har mannen sparket og slått henne de omtalte redselsdagene i februar.

32-åringen har overfor kriminalpolitiet nektet for at han har voldtatt kvinnen, slik hun forklarer, men har erkjent to tilfeller av vold.

-  Jeg dyttet henne én gang, og beit henne i fingeren én gang. Det var alt, hevder 32-åringen.

Legealarm

Ifølge politiet er ikke denne forklaringen forenlig med kvinnens skader. Påstand står mot påstand, men mannen er varetektsfengslet fordi retten legger størst vekt på kvinnens lydbåndforklaring.

I dommen fra 12. november går det fram at kvinnen som ble voldtatt, på et tidspunkt oppsøkte legevakta med skader. Legevakta vurderte mishandlingen som så alvorlig at de sendte bekymringsmelding til politiet.