Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Voldtektsdømt TV-danser siktet for en rekke nye overgrep

Ytterligere sju-åtte kvinner har meldt seg før ankesaken.

PROFILERT: Den profilerte 36-åringe danseren har opptrådt på så vel NRK Super som TV 2s «Norske talenter». Han sitter for tida varetektsfengslet på grunn av de nye voldtektsanmeldelsene. Foto: DAGBLADET
PROFILERT: Den profilerte 36-åringe danseren har opptrådt på så vel NRK Super som TV 2s «Norske talenter». Han sitter for tida varetektsfengslet på grunn av de nye voldtektsanmeldelsene. Foto: DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 36-årig mannlig danser fra Oslo ble i vår dømt til fire års fengsel for å ha voldtatt tre kvinner, men anket dommen. Nå viser det seg at en rekke kvinner har levert nye anmeldelser mot ham etter at dommen falt i tingretten. Det ligger dermed an til en helt ny rettsprosess mot 36-åringen, uavhengig av ankesaken.

- En rekke nye fornærmede har meldt seg, og han er siktet for disse forholdene. Saken er nå under etterforskning, opplyser politiadvokat Andreas Strand ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.

36-åringen gikk rundt som en fri mann etter at tingrettsdommen ble anket, men har siden i sommer sittet varetektsfengslet på grunn av den nye siktelsen.

- Svært alvorlig Etter hva Dagbladet forstår, har ytterligere sju eller åtte kvinner voldtektsanmeldt den profilerte danseren, hvis CV omfatter opptredener på så vel NRK Super som TV 2s «Norske talenter», i tillegg til modell- og eventvirksomhet.

- Vi ser svært alvorlig på saken, understreker politiadvokat Strand.

Han opplyser at statsadvokaten nå vurderer tiltale, og at en eventuell rettssak sannsynligvis blir berammet til våren.

- Dette er en dramatisk utvikling. Det er sjelden at en og samme person er anmeldt for så mange voldtekter, sier advokat Trine Rjukan til Dagbladet.

- Ikke alene Rjukan er bistandsadvokat for fem av de fornærmede i den nye voldtektssaken. I tillegg representerer hun to av de tre fornærmede i den allerede eksisterende saken, som kommer opp i Borgarting lagmannsrett i neste uke. Hun mener de nye anmeldelsene i stor grad skyldes den brede omtalen av sakskomplekset.

- De har forstått hvem de har lest om, og anmeldt ham, sier advokaten.

- Dette er ikke uvanlig. Når ofrene ser at andre også er utsatt for overgrep, blir det lettere for dem å fortelle sin historie; de ser at de ikke er alene, sier hun.

- Manipulerende Tingrettsdommen fra april slår fast at danseren satte seg i en posisjon der han hadde kontroll over kvinnene. Ifølge dommen skjedde to av voldtektene i forbindelse med at han utførte trykkpunktmassasje på kvinnene, som var rundt ti år yngre enn ham.

- Han er slu og manipulerende, sa Rjukan om mannen da kjennelsen fra Oslo tingrett var klar.

I tillegg til fire års fengsel, hvorav to med prøvetid, ble danseren dømt til å betale nær en halv million kroner i oppreisning. 36-åringens straff ble imidlertid relativt lav fordi etterforskningen har tatt lang tid; det er opptil fem år siden de anmeldte voldtektene skjedde.

Den tiltaltes forsvarer Djordje Borojevic ønsker verken å kommentere den nye siktelsen eller ankesaken overfor Dagbladet.

REPRESENTERER SJU: Trine Rjukan er bistandsadvokat for til sammen sju kvinner i de to sakene mot den 36-årige danseren. Foto: NINA HANSEN / DAGBLADET
REPRESENTERER SJU: Trine Rjukan er bistandsadvokat for til sammen sju kvinner i de to sakene mot den 36-årige danseren. Foto: NINA HANSEN / DAGBLADET Vis mer