Voldtektseksperter ikke på jobb

Rykket ikke ut selv om tre kvinner ble forsøkt voldtatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Selv om tre kvinner ble forsøkt voldtatt i løpet av en halvtime natt til søndag, rykket ikke Oslo-politiets voldtektseksperter ut

Åstedsgranskerne rykket ut og sikret fingeravtrykk og andre tekniske spor søndag morgen, mens andre politifolk noterte navn på vitner. Ekspertene på sedelighetsavsnittet i Oslo politidistrikt rykket imidlertid ikke ut, til tross for de tre brutale voldtektsforsøkene på Sofienberg i Oslo.

Dermed blir vitnene avhørt først mandag når sedelighetsavsnittets eksperter kommer på jobb.

– Dette er ikke ideelt, men det viste seg vanskelig å få tak i folk i helgen. Det er ikke nødvendig å være professor for å forstå at det er viktig å komme raskt i gang, sier vaktleder Rune Henden på Oslo-politiets kriminalvakt til Aftenposten.

Han sier det ideelle er å få hardt trykk på etterforskningen så tidlig som mulig når overgrepene er ferske for vitnene.

Mange kvinner som bor i området der voldtektsforsøkene skjedde, reagerer på at politiet ikke satset mer på en oppklaring allerede søndag.

Direktøren ved Oslo legevakt sier at det er viktig å komme raskt i gang med etterforskningen i voldtektssaker.

– Voldtektsofre bør oppsøke legevakt så tidlig som mulig, og helst innen seks timer etter at voldtekten har skjedd. Da gjelder det å sikre alle slags bevis, som å ta bilder av eventuelle skader, finne materiale fra overgriper og å finne ut hva som har skjedd. Alt dette er viktige spor for den videre etterforskningen, sier direktør Endre Sandvik ved Oslo legevakt.

NTB