Voldtektsgjeng ryster Sydney

Muslimhatet når nye høyder i Australia under rettssaken mot de 14 libanesiske mennene som gjengvoldtok fem unge kvinner. Under de grove overgrepene slengte de rasistiske hatmeldinger til sine ikke-muslimske ofre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De unge kvinnene ble lurt med fra jernbanestasjoner og kjøpesentre for å bli gjengvoldtatt av de unge mennene. Nesten samtlige av de 14 er født i Libanon eller har foreldre derfra. Voldtektene foregikk over en to måneders-periode for to år siden.

Rettssaken som foregår nå ryster Sydney-innbyggerne som har sett på byen sin som en tolerant og multikulturell smeltedigel, melder nyhetsbyrået AP. I rettsforklaringene har det kommet fram at mennene ropte rasistiske meldinger til jentene mens de ble voldtatt.

På mobiltelefonen hadde en av de tiltalte lagret følgende tekstmelding: «Hvis du føler deg deppa, bank en kristen eller katolikk for å føle deg bedre».

Belal Hajeid er den eneste som er dømt til nå, og han fikk 23 års fengsel. Lokale medier melder at mennene prater og ler under rettssaken, og de skal ikke ha vist noen anger. Dette har ført til økende muslimhat i Sydney og resten av landet.

- Muslimer har fått hatmail, telefonoppringninger og de blir plaget på gata. Dette rammer særlig muslimske kvinner som er lett gjenkjennelig på grunn av sjalet rundt hodet, sier talsmann Kuranda Seyit i Australias føderasjon for muslimske råd.

Etter 11. september økte også muslimhatet. En moske i Sydney ble satt i brann, og en skolebuss ble steinet. Det bor 300 000 muslimer i Australia.

FREMMEDFRYKT: Australiernes image som fremmedfiendlige ble forsterket under Tampa-krisen. Under rettssaken mot muslim-gjengen øker igjen muslimhatet. Her ser vi Tampa på Sydney-besøk i mai.