Voldtektsgjeng ryster Sydney

Muslimhatet når nye høyder i Australia under rettssaken mot de 14 libanesiske mennene som gjengvoldtok fem unge kvinner. Under de grove overgrepene slengte de rasistiske hatmeldinger til sine ikke-muslimske ofre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De unge kvinnene ble lurt med fra jernbanestasjoner og kjøpesentre for å bli gjengvoldtatt av de unge mennene. Nesten samtlige av de 14 er født i Libanon eller har foreldre derfra. Voldtektene foregikk over en to måneders-periode for to år siden.

Rettssaken som foregår nå ryster Sydney-innbyggerne som har sett på byen sin som en tolerant og multikulturell smeltedigel, melder nyhetsbyrået AP. I rettsforklaringene har det kommet fram at mennene ropte rasistiske meldinger til jentene mens de ble voldtatt.

På mobiltelefonen hadde en av de tiltalte lagret følgende tekstmelding: «Hvis du føler deg deppa, bank en kristen eller katolikk for å føle deg bedre».

Belal Hajeid er den eneste som er dømt til nå, og han fikk 23 års fengsel. Lokale medier melder at mennene prater og ler under rettssaken, og de skal ikke ha vist noen anger. Dette har ført til økende muslimhat i Sydney og resten av landet.

- Muslimer har fått hatmail, telefonoppringninger og de blir plaget på gata. Dette rammer særlig muslimske kvinner som er lett gjenkjennelig på grunn av sjalet rundt hodet, sier talsmann Kuranda Seyit i Australias føderasjon for muslimske råd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer