Voldtektsiktet varetektfengslet

Forhørsretten i Tønsberg har varetektsfengslet en 22 år gammel mann i fire uker etter at han skal ha voldtatt en jevnaldrende kvinne på et utested i helga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen erkjenner ikke straffskyld, men ifølge politiadvokat Jan Helge Palm i Vestfold politidistrikt har siktede erkjent å ha hatt sex med kvinnen på utestedets toalett. Han hevder det var frivillig fra begge parters side, hun hevder det var voldtekt.

Avslag på asyl

22-åringen bor ved et asylmottak i Trøndelag og var på besøk hos venner i Vestfold da den angivelige voldtekten skal ha skjedd. Han fikk nylig avslag på sin asylsøknad, men avgjørelsen er påklagd.

Siktede ble pågrepet på utestedet kort tid etter at politiet fikk melding om saken. De rykket ut og fant både siktede og fornærmede på utestedet. Seks vitner er så langt avhørt i saken.

Flere avhør

Det er gjort forsøk på å sikre biologiske spor på både siktede og fornærmede. Ingen av de to har i avhør gitt noe signaler om at de kjenner hverandre fra før.

Politiet begjærte siktede varetektsfengslet på grunn av faren for unndragelse av straff, nettopp fordi siktedes søknad om asyl er avslått av norske myndigheter. Retten støttet politiets syn og samtykket i fire ukers varetektsfengsling.

Lovbruddet 22-åringen er siktet for har en strafferamme på 10 års fengsel.