Voldtektsløgneren i fengsel igjen

Norsk 32-åring brøt portforbud under prøveløslatelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I juni ble den norske kvinnen dømt til ett års fengsel i England for å ha løyet om en voldtekt for å dekke over utroskap. Etter å ha sonet i tre måneder, ble hun prøveløslatt for å sone resten av dommen hjemme med elektronisk fotlenke. Men i går kveld havnet hun i fengsel igjen.

Hun hadde ikke fortalt fengselsmyndighetene at hun hadde flyttet fra hjemmet sitt i West Sussex, og ble dermed tatt for å ha brutt portforbudet.

- Vi mistet leiligheten og måtte flytte, sier samboeren hennes (36) til The Mirror.

Innrømmet løgn

I juni snakket den norske kvinnens engelske eksmann ut om det som hadde skjedd mellom dem.

Ekteparet traff hverandre mens han jobbet som ingeniør i Norge. De giftet seg etter kort tid, men briten fortalte at han begynte å angre ganske raskt. Han fortalte at kona hadde vært notorisk utro, og karakteriserte ekteskapet som «fire år i helvete».

Voldtektshistorien oppstod etter en kveld da kvinnen tok med sin to år gamle sønn på pub for å møte ektemannen. Etter en stund sa hun at hun måtte på toalettet, men hun kom aldri tilbake, og mannen gikk hjem med gutten.

I løpet av kvelden fikk ektemannen SMS-meldinger som kunne tyde på at kona var kidnappet og voldtatt. Overfor politiet hevdet kvinnen at hun ble kidnappet fra gata, tvunget inn i et hotellrom og misbrukt av to menn i 12 timer. En 34 år gammel interiørarkitetkt ble utpekt som gjerningsmann og kastet i fengsel.

«EKTESKAPET FRA HELVETE»: Den norske 32-åringen og briten var gift i fire år. Foto: Keith Hammett
«EKTESKAPET FRA HELVETE»: Den norske 32-åringen og briten var gift i fire år. Foto: Keith Hammett Vis mer

Men politiet fikk tak i bilder fra overvåkningskameraer som viste kvinnen smilende sammen med en annen mann på bar. Og da saken kom opp, innrømmet kvinnen at voldtektshistorien var løgn.

- Uskyldig dømt

Senere har hun sagt at er uskyldig dømt, og at hun erklærte seg skyldig fordi hun ikke forstod det engelske språket.

- Jeg erklærte meg skyldig bare fordi jeg ble rådet til det. Jeg forsto ikke det engelske språket, og jeg forsto ikke det juridiske systemet. Jeg ble bare med på tingene, sa hun.

- Jeg er helt uskyldig. De to som angrep meg er fortsatt på frifot, og de kan gjøre det igjen, sier hun nå.

Kvinnen sier hun innrømmet løgn fordi saken da ville bli henlagt, og at hun da bare ville få en bot for å ha kastet bort politiets tid.

Dommen har kostet kvinnen både ektemannen og foreldreretten for sønnen, som hevder ikke er ektemannens.