Voldtektsmann løp ut på gata i bare underbuksa

26-åring dømt for voldtekt og ran av to prostituerte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En Oslo-mann (26) er dømt for voldtekt og ran av to prostituerte. Den første voldtekten fant sted i Bergen i januar 2013, den andre i Oslo i januar i år.

Ved begge anledningene skal 26-åringen ha brukt kniv til først å tiltvinge seg samleie, for deretter å rane de prostituerte for henholdsvis 60 000 og 12 000 kroner.

I går ble 26-åringen dømt til seks og et halvt års fengsel, og til å betale 150 000 kroner i oppreisning til hver av kvinnene, i tillegg til at han må betale tilbake beløpene han er dømt for å ha tilranet seg.

I underbuksa 26 åringen ble pågrepet av politiet etter den siste voldtekten, som skjedde på en privat adresse på Oslos vestkant.

26-åringen hadde tatt kontakt med den prostituerte kvinnen via en kjent prostitusjonsnettsted. Hun hadde først nektet å møte ham «fordi han var utlending», men tiltalte klarte ifølge dommen å skaffe seg sympati etter å ha fortalt at «mange jenter avviste han på grunn av hudfargen».

Like etter at han slapp inn på den fasjonable adressen på Oslos vestkant, skal han ha trukket kniv, ifølge dommen.

Etter at mannen hadde truet seg til sex og penger, fikk kvinnen tak i en boks med pepperspray. Det kom til et basketak, og 26-åringen flyktet ut av leiligheten i bare undertøyet.

To menn som så opptrinnet, ringte poltiet.

Da kvinnen kom til legevakten, så hun voldtektsmannen på samme sted. Hun sa i fra, og tiltalte ble pågrepet. Han har sittet i varetekt siden.

- Skulle hjelpe I avhør ble 26-åringen også konfrontert med den første voldtektsanmeldelsen, fra Bergen. Han nektet først for å ha hatt sex med noen i Bergen i januar 2013, men endret forklaringen etter en samtale med sin forsvarer.

Når det gjelder episoden fra Oslo, nektet 26-åringen også, og forklarte at «intensjonen med å ta kontakt med en prostituert ikke var å kjøpe sex, men et ønske om å hjelpe en jente ut av prostitusjon. Han lot seg imidlertid forføre, og først etter at han hadde hatt utløsning, kom han på hvorfor han hadde tatt kontakt med henne.»

Retten festet ikke lit til dette.

Advokat Eirik Teigstad var bistandsadvokat for kvinnen som ble voldtatt og fraranet 60 000 kroner i Bergen 2013.

- Hun er veldig fornøyd med dommen, som ble i tråd med det aktor la ned påstand om, sier Teigstad.

Kvinnen skulle ifølge dommen reise tilbake til Spania med de oppsparte pengene morgenen etter at hun ble voldtatt og ranet, men måtte reise tomhendt.

- Nå får hun oppreisning på 150 000 kroner, men jeg frykter at hun må se langt etter de 60 000 hun ble fraranet, i og med at kontoret for voldsoffererstatning ikke overtar ansvaret for slike tap, slik de gjør i forhold til oppreisning, sier Teigstad.