Voldtektsmannen gjenkjent på kafé

TROMSØ (Dagbladet): Kultursjef Kari-Marie Sandvik (39) i Tromsø slapp unna voldtektsmannen med et nødskrik. En uke seinere sto hun ansikt til ansikt med ham på en av Tromsøs puber.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det tilfeldige pubmøtet gjorde at politiet kunne pågripe mannen som nå står siktet for henholdsvis voldtekt, overfall og grov vold mot fem Tromsø-kvinner.

- Jeg er ufattelig lettet over at han sitter bak lås og slå. En stor seier, sier Kari-Marie Sandvik til Dagbladet.

Politiet i Tromsø kan ikke få fullrost Sandvik, som holdt hodet kaldt i en dramatisk situasjon, og var i stand til å gi et meget godt signalement av gjerningsmannen.

Brakk nesa

Kultursjefen i Tromsø har opplevd alle kvinners mareritt: På vei hjem fra byen blir hun innhentet av en ukjent mann i ei stille gate. Han fulgte etter henne med besluttsomme skritt. Hun snudde seg, og møtte mannens intense blikk. Så ble hun overfalt.

I basketaket som fulgte ble hun slått og sparket et utall ganger. Voldsmannen kjørte også kneet opp i ansiktet med voldsom kraft, slik at hun brakk nesa. Men Sandvik satte seg til motverge. Hun sparket til ham i skrittet, samtidig som hun ropte på hjelp. Da slapp han taket, og ble borte i mørket.

Brent seg fast

Etter den sjokkerende hendelsen ble hun tatt vare på av familie og venner. Men Sandvik glemte ikke voldsmannens ansikt. Det har brent seg fast på netthinnen.

Bare ei uke etter overfallet gikk hun og ektemannen en tur på byen. På en pub på Tromsø Jernbanestasjon så hun mannen sitte ved et bord og drikke øl. Hun kjente ham straks igjen. Ytterjakka var den samme, med blodflekker på.

- Jeg skalv i hele kroppen da jeg så ham igjen, sier Sandvik.

Etter å ha kommet over sjokket, ba Sandvik om å låne dørvaktas telefon og ringte politiet. Like etterpå ble han pågrepet.

Gjør motstand

Mandag ble 34-åringen siktet for fem tilfeller av voldtekt, voldtektsforsøk og overfall. Politiet vil også konfrontere ham med to andre voldtekter, samt et overfall.

Kari-Marie Sandvik var hans siste offer, natt til 6. februar i år. - Dessverre må kvinner være forberedt på slikt. Jeg var heldig som behersker karate. Sjøl om alt skjer hurtig, må du ikke få panikk. Da har du tapt. Opptre bestemt og gjør motstand. Da bringes voldsmannen ut av fatning, er hennes råd.

AVSLØRT: Kultursjef Kari-Marie Sandvik sørget for at voldtektsmannen som har herjet i byen ble pågrepet her på Tromsø Jernbanestasjon. Hun var hans femte offer, men er glad for og stolt av at hun unnslapp.