Voldtektsmannen luktet søtt og vondt

Kvinne (36) angrepet i egen leilighet på Tøyen mens mannen var på jobb.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Den 36 år gamle kvinnen var hjemme i leiligheten på Tøyen i Oslo mens mannen var på jobb. Ved 14-tiden, trolig noen minutter før 14.00, åpnet kvinnen da noen ringte på utenfor døra til leiligheten i den korte veistubben Hertug Skules gate.

Klokka 14.06 ringte kvinnen om at hun var blitt voldtatt av en ukjent mann som stormet inn.

- Etter at kvinnen er undersøkt på Legevakten i ettermiddag og etter at vi har avhørt henne nærmere, etterforsker vi denne saken med alle tilgjengelige mannskaper som en voldtektssak, sier vaktleder Johan Gundersen ved kriminalvakta i Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

Kriminalvakta ber om tips direkte til telefon 22669966 fra publikum som kan ha lagt merke til noe i Hertug Skules gate like før og etter klokka 14 - eller ha opplysninger i saken forøvrig.

Snakket østlandsk

Både da hun anmeldte saken klokka 14.06 og et par timer seinere da hun var blitt undersøkt av helsepersonell, er kvinnen sikker i sin beskrivelse av overfallsmann.

Han skal være vel 30 år gammel, omlag 175 centimeter høy, etnisk norsk og med østlandsdialekt.  Han hadde mørkt, kort hår, blå olabukser og det kvinnen betegner som en gammeldags, blå boblejakke.

- Ifølge kvinnens forklaring når hun har fått summet seg, hadde gjerningsmannen eller klærne hans en søtlig, vond lukt, som trolig stammer fra kjemikalier. Kvinnen er sikker på at det ikke var kroppslukt eller parfyme, sier vaktleder Johan Gundersen.

ÅSTEDET: Politiet er på stedet der en kvinne skal ha blitt voldtatt i ein egene leilighet i ettermiddag. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET
ÅSTEDET: Politiet er på stedet der en kvinne skal ha blitt voldtatt i ein egene leilighet i ettermiddag. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET Vis mer

Fri tilgang til hoveddør

- Hvordan har mannen kommet seg inn hoveddøra til bygården?

- Det vet vi ikke, annet enn at han må ha hatt fri tilgang. Det er ikke funnet tegn til at han har brutt seg inn, men vi vet ikke om han har hatt nøkler, om noen andre har sluppet han inn eller om døra har stått ulåst. Det er mange steder det blir slurvet med akkurat det.

- Har offer og gjerningsmann kjent hverandre?

- Det er iallefall ikke noe som tyder på at kvinnen har kjent mannen. Og han har tydeligvis visst hva han ville, for han var bare i leiligheten noen få minutter. Det ble ikke brukt kniv eller våpen, sier vaktleder Johan Gundersen, som ikke umiddelbart ser likhetstrekk ved de uløste voldtektssakene i Oslo de siste månedene.

Voldtektsmannen luktet søtt og vondt