- Voldtektsmannen trolig mellom 12 og 25 år

Jente (4) voldtatt i Sverige.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Sverige rystet av det brutale overfallet på en fire år gammel jente på lørdag. Jenta befant seg på en lekeplass i Gävle da hun ble lokket inn i et skogholt av en ukjent mannsperson. Der skal hun ha blitt utsatt for det politiet kaller en grov voldtekt.


Det er foretatt dommeravhør av jenta. Politiet har også snakket med naboer i området, kartlagt mulige moduskandidater og saumfart stedet der overfallet skjedde. De tror de jager en lokalkjent gutt eller mannsperson, skriver Aftonbladet.se.

- Vi er av den oppfatning at det dreier seg om en yngre person. Det trer fram et bilde av noen som er mellom tolv og 25 år, sier politiets pressetalsmann Rolf Gustafsson til avisa.

- Og alle under 15 år er jo barn, understreker han.

Håper på DNA-svar

Politiet har avsluttet de tekniske undersøkelsene på åstedet. En rekke prøver, blant annet fra jentas klær, er sendt til et kriminalteknisk laboratorium for analyse.

Håpet er at overgriperen har lagt igjen DNA-spor.

- Vi har funnet blodspor på det vi tror er åstedet. Vi har også gjort andre funn som kan få betydning, men jeg kan ikke si hva det er, sier Gustafsson.