Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Voldtektsmenn slutter å voldta etter behandling

Ingen har hatt tilbakefall, viser undersøkelse fra psykolog Thore Langfeldt.

SUKSESS: Psykolog Thore Langfeldt og Institutt for klinisk sexologi og terapi har gode resultater i behandling av voldtektsforbrytere. Foto: Tor Arne Dalsnes
SUKSESS: Psykolog Thore Langfeldt og Institutt for klinisk sexologi og terapi har gode resultater i behandling av voldtektsforbrytere. Foto: Tor Arne Dalsnes Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Ingen av voldtektsforbryterne som har gjennomført behandling ved Institutt for klinisk sexologi og terapi, har hatt tilbakefall, viser undersøkelse.

Undersøkelsen er utført av psykolog Thore Langfeldt ved Institutt for klinisk sexologi og terapi (IKST). Han har fulgt 37 voldtektsforbrytere gjennom flere år og undersøkt om de har vært representert i straffesaksregisteret etter behandlingen.

Konklusjonen hans er nå klar, skriver Aftenposten.

Alle som gjennomførte behandlingen har vært uten tilbakefall. Det ble registrert tilbakefall hos dem som brøt behandlingen. Hos dem som først brøt, for deretter å fullførte behandlingen, ble det ikke registrert tilbakefall.

- Over halvparten av de undersøkte gjerningspersonene hadde to eller flere voldtektsdommer før de kom i behandling, sier Langfeldt.

Behandlingen har i snitt vart i nesten fem år, noe som er nødvendig, ifølge Langfeldt.

Instituttet har begynt å behandle voldtektsforbrytere med annen bakgrunn enn norsk, og IKST skal neste år være med på å arrangere en verdenskongress om temaet voldtekt. (NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling