Voldtektsmistanken mot Julian Assange opprettholdes

Wikileaks-grunnleggeren kan fortsatt ikke forlate Ecuadors ambassade i London.

OVER TO ÅR: WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange har tilbrakt to år inne på Ecuadors ambassade i London etter at en britisk domstol besluttet at han skulle utleveres til Sverige på grunn av overgrepsanklager der. Her står han ved et vindu sammen med Ecuadors utenriksminister Ricardo Patino 16. juni i fjor. Foto: Reuters/Chris Helgren/NTB Scanpix
OVER TO ÅR: WikiLeaks-grunnlegger Julian Assange har tilbrakt to år inne på Ecuadors ambassade i London etter at en britisk domstol besluttet at han skulle utleveres til Sverige på grunn av overgrepsanklager der. Her står han ved et vindu sammen med Ecuadors utenriksminister Ricardo Patino 16. juni i fjor. Foto: Reuters/Chris Helgren/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Stockholm tingrett har i dag avgjort om voldtektsmistankene mot varsleren og Wikileaks-grunnleggeren Julian Assange skulle frafalles.

De besluttet av voldtektsmistanken fortsatt opprettholdes, sammen med den internasjonale arrestordren på Wikileaks-grunnleggeren.

- Assange anker kjennelsen, opplyser Wikileaks-talsmann Kristinn Hrafnsson til Dagbladet.

Ville pågripe ham uansett Assange har sittet innesperret i et selvvalgt politisk asyl på Ecuadors ambassade i London i to år, for å unngå å bli utlevert til Sverige eller USA.

Hvis voldtektsanklagene hadde blitt frafalt, ville også den internasjonale arrestordren til Interpol falt bort, og Assange kunne igjen ha reist fritt rundt.

Men selv om den internasjonale arrestordren hadde blitt frafalt, så ville Assange fortsatt ha blitt arrestert av britisk politi. Grunnen er at han i en kort tid i juni 2012 satt fengslet i Storbritannia, men ble løslat mot kausjon med meldeplikt og en bestemt bostedsadresse. Dette brøt Assange da han rømte til Ecuadors ambassade.

- Assange brøt britiske bestemmelser da han søkte asyl på ambassaden, sa Cliff Elam ved det britiske politiet til Expressen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer