FILMET: Politiet identifiserte den siktede 20-åringen bl.a. på grunnlag av overvåkingsbilder. Her fra Regjeringskvartalet natt til søndag. Foto: POLITIET
FILMET: Politiet identifiserte den siktede 20-åringen bl.a. på grunnlag av overvåkingsbilder. Her fra Regjeringskvartalet natt til søndag. Foto: POLITIETVis mer

Voldtektsmistenkt har meldt seg for politiet

Mistenkes for to voldtekter i Oslo sentrum. - Han forventer å bli sjekket ut av saken, sier advokaten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mannen som er etterlyst for to overfallsvoldtekter i Oslo sentrum den siste uka, har meldt seg for politiet, melder Oslo politidistrikt.

Den siktede 20-åringen, opprinnelig fra Afghanistan, er mistenkt for å ha voldtatt en kvinne i Regjeringskvartalet natt til sist søndag, og en annen kvinne på Alexander Kiellands plass natt til onsdag.

- Kjenner seg ikke igjen Onsdag gikk politiet ut med etterlysning med navn og bilde av mannen, fordi de fryktet at han ville slå til igjen eller flykte landet. Nå har han altså selv meldt seg.

- Min klient kjenner seg ikke igjen i siktelsen, og har meldt seg fordi han mener det vil bidra til å få ham sjekket ut av saken, sier 20-åringens advokat Kai Vaag til Dagbladet.

- Han dukket opp på Stovner politistasjon i 12-tida og fortalte at han var mannen som er ettersøkt. Pågripelsen skjedde uten dramatikk, opplyser politiadvokat Kristin Rusdal ved vold og sedelighetsseksjonen i politidistriktet, til Dagbladet.

Hun opplyser at den siktede vil bli avhørt i dag, og framstilles for varetektsfengsling førstkommende mandag.

- Nå venter vi på forsvarer og tolk. Vi forventer å kunne starte avhøret i løpet av en times tid, sier Rusdal i 14.15-tida.

Overvåkingsbilder Politiet identifiserte 20-åringen som gjerningsmann bl.a. gjennom å granske overvåkingsbilder. Rusdal opplyser at politiet er rimelig sikre på at den afghanske asylsøkeren virkelig er mannen bak de to voldtektene.

- Men vi har ikke noe grunnlag for å tro at han står bak andre voldtekter i Oslo, sier politiadvokaten.

Mannen fikk endelig avslag på sin asylsøknad i mars, og oppholder seg dermed ulovlig i Norge.

Den siktede skal i tillegg til avhør gjennomgå DNA-test. Politiet håper med dette å knytte ham ytterligere til voldtektene.