Voldtektsoffer (14) lokket ut og overfalt

Fire polske menn skal ha lurt jenta ut av hjemmet, og kjørt henne til hybelen i Asker der hun ble voldtatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
 • 14-åring gjengvoldtatt i Asker

  (Dagbladet.no): En av de to siktede i saken er en perifer bekjent av jenta, og skal ha lokket 14-åringen ut av hjemmet hennes på lørdag. På et avtalt møtested ble jenta overfalt av til sammen fire menn, og tvunget inn i en bil. Hun skal deretter ha blitt kjørt til en hybel på Nesøya, og voldtatt

  - Vi ser på dette som en svært stygg sak. Jenta skal ha blitt lokket ut av huset sitt, og regelrett overfalt, sier politioverbetjent Tom Søreide ved Asker og Bærum politidistrikt til Dagbladet.no.

  Ifølge Asker og Bærum Budstikke ble 14-åringen forsøkt dopet ned før hun ble misbrukt seksuelt av tre av mennene. Den fjerde mannen skal ha sett på uten å gripe inn. Mennene holdt jenta på hybelen i to til tre timer før de kjørte henne tilbake.

  Jager to menn


  På bakgrunn av jentas forklaring har politiet pågrepet og siktet to polske statsborgere på henholdsvis 27 og 29 år. Jenta skal ha identifisert mennene som to av overgriperne, og i går ble de varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøkforbud. Begge nekter straffskyld.

  De to andre mennene er fortsatt på frifot. Også disse er trolig polske statsborgere.

  - Det er vanskelig å etterforske i utenlandske miljøer, og vi kjenner ikke identiteten deres ennå. Vi har likevel godt håp om å finne de to, sier Søreide til Dagbladet.no.

  De to som er pågrepet i saken er siktet for såkalt gjengvoldtekt, noe som kan gi fengselsstraff i inntil 21 år.

  - Vi mener de har vært flere om det, og har tatt ut en siktelse i henhold til voldtektsparagrafens tredje ledd, sier Søreide.

  - Vi har ingen grunn til tro at fornærmedes versjon er feil, og vi anser saken som grov. Siktelsen er en bekreftelse av dette, sier han til Dagbladet.no.

  Uoppklarte voldtekter


  Dette er den tredje grove voldtektssaken som er anmeldt til politiet i Asker og Bærum så langt år. Den første skjedde i Sandvika i januar, da ei 18 år gammel kvinne ble forfulgt fra Sandvika Storsenter, og voldtatt i sitt eget hjem.

  Natt til 18. mai ble en 26 år gammel kvinne voldtatt i hjemmet sitt i Asker. Ifølge kvinnen hadde gjerningsmannen i denne saken et søreuropeisk utseende, og snakket dårlig norsk og engelsk.

  Politiet tror likevel ikke at samme gjerningsmenn står bak.

  - Vi ser ingen som helst sammenheng mellom noen av sakene, sier politioverbetjent Søreide til Dagbladet.no.