Voldtektsoffer (19) dømt til 200 piskeslag

Ble voldtatt av sju menn øst i Saudi-Arabia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): En 19-årig kvinne som ble gjengvoldtatt av sju menn øst i Saudi-Arabia, er av en ankedomstol dømt til 200 piskeslag og et halvt års fengsel, skriver Arab News\' nettutgave.

Forsvareren hindret

Voldtektsofferet er fra før dømt til 90 piskeslag, men har nå altså fått økt straffen etter å ha anket. Forsvareren har fått inndratt advokatlisensen og kunne dermed ikke forsvare henne under ankesaken.

19-åringen blir straffet for å ha oppholdt seg i en bil tilhørende en mann hun ikke er i slekt med, under overgrepet. Saudisk segregasjonslovgivning forbyr menn og kvinner som ikke er i slekt, å ha kontakt.

Massevoldtekten fant sted i den østsaudiske byen Qatif for halvannet år siden. Kvinnen, som tilhører den sjiittiske minoriteten, ble ifølge dommen voldtatt 14 ganger av sju sunnimuslimske menn.

Dobbel straff

Den opprinnelige dommen ble anket fordi kvinnen og forsvareren mente straffen for gjerningsmennene - mellom ti måneder og fem års fengsel - var altfor lav, og at straffen hennes var altfor høy.

Den shariabaserte retten har økt gjerningsmennenes straff til det dobbelte - men har altså i samme slengen økt 19-åringens straff. Dommerne grunngir dette med at hun skal ha prøvd å bruke media for å påvirke saksgangen.

Gjerningsmennenes straff er forholdsvis lav, sett i lys av at de ifølge saudisk lov risikerte dødsstraff.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer