Voldtektsoffer ble syk av lensmannen

Christina Eriksen (29) brøt sammen etter å ha sittet ansikt til ansikt med lensmann Harald Andersen i Det Nye-intervjuet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun var en av de to jentene som konfronterte Laksevåg-lensmannen med sin historie: Christina ble voldtatt for to og et halvt år siden. I dag lever hun i skjul på hemmelig adresse, under nytt navn. Hun er krystallklar: Hun ba aldri om å bli voldtatt. Det skjedde mot hennes vilje, og hun hadde ikke ansvaret for det som skjedde.

- Jeg brøt sammen da jeg fikk høre det han sa. I tre dager måtte venninner fortelle meg at jeg ikke var ansvarlig for det som skjedde, og jeg måtte ha hjelp av psykolog. Det er utrolig vanskelig å høre fra en leder i politiet at jeg selv er ansvarlig, sier Christina.

I Det Nye står hendelsen beskrevet: «- Noen kvinner voldtas oftere enn andre, og det sitter en her, sier lensmann Harald Andersen, han klapper Christina Eriksen på skulderen før han fortsetter: - Kvinner som provoserer, som går på dårlige steder, kler seg utfordrende og drikker seg beruset.»

- Jeg ble sinna, sier Christina, som mener han bør fratre sin stilling: - Voldtekt er rå vold, det er ikke noe å diskutere, sier hun.