Voldtektsoffer for ung for hjelp

En 12 år gammel jente ble avvist ved voldektsmottaket i Bergen fordi hun var for ung. Etter 10 dager fikk hun hjelp, men har fortsatt ikke fått psykologhjelp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jenta anmeldte voldtekten til politiet 20. januar. En 23 år gammel mann er varetektsfengslet i saken, siktet for to fullbyrdede samleier med 12-åringen. Han er i tillegg siktet for voldtekt og andre seksuelle overgrep mot tre andre mindreårige jenter.

Voksne får hjelp

Voksne kvinner som blir voldtatt, blir henvist til voldtektsmottaket på Legevakten i Bergen. Der får de gynekologisk undersøkelse, legehjelp og samtaler med psykolog. Ifølge jentas bistandsadvokat Mette Cecilie Greve tilbyr voldtektsmottaket sine tjenester til kvinner over 16 år. Er de voldtatte yngre en 16 år, skal de bli henvist til Haukeland universitetssykehus. Har de hatt menstruasjon, blir jentene undersøkt ved Kvinneklinikken, de øvrige på Barneklinikken.

- Det tok ti dager før min klient fikk time på Barneklinikken, og det er den eneste hjelpen hun har fått, sier advokat Greve til Bergens Tidende.

Psykologhjelp uteblir

Barnet har heller ikke fått samtale med psykolog eller noen annen hjelp til å bearbeide det hun har vært gjennom. Ansvaret for å skaffe psykologhjelp blir fordelt til BUP (Barne- og ungdomspsykiatrisk poliklinikk). Foreløpig har den aktuelle BUP-klinikken bare hatt en samtale med jentas foreldre, og kunne ikke svare på når jenta ville får den hjelpen hun har krav på.

(NTB)