Overgrep i USA

Voldtektsoffer i USA tilkjent én milliard dollar i erstatning: - Du er verdt noe

Hope Cheston trodde voldtektssaken hennes hadde blitt skjøvet under teppet i årevis.

TIlkjent ERSTATNING: I 2012 ble Hope Cheston, da 14 år, overfalt og seksuelt misbrukt av en væpnet sikkerhetsvakt i et leilighetskompleks i den amerikanske byen Atlanta. Seks år senere er hun tilkjent én milliard dollar i erstatning. Video: CNN Vis mer Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I 2012 ble Hope Cheston, da 14 år, overfalt og voldtatt av en væpnet sikkerhetsvakt i et leilighetskompleks i den amerikanske byen Atlanta, ifølge Washington Post.

Cheston var i et bursdagsselskap hos en venn, og var utenfor leiligheten med kjæresten sin da sikkerhetsvakten kom. Ifølge CBS News ba vakten kjæresten om ikke å røre seg mens han voldtok Cheston.

Sikkerhetsvakten, Brandon Lamar Zachary, var da 22 år gammel. Nå soner han en dom på 20 år for voldtekt.

- Det viser menneskets godhet i sin reneste form

Ifølge Cheston har sikkerhetsselskapet som ansatte ham aldri kontaktet henne eller bedt om unnskyldning. Cheston selv har angret på hendelsen, og tvilt på hva som egentlig skjedde.

- Alle ofre har den tanken om at «jeg burde gjort noe annerledes, jeg skulle ikke vært der i det hele tatt», sier Cheston.

Tirsdag ble hun tilkjent hele en milliard amerikanske dollar (8,1 milliarder norske kroner) i erstatning av en jury i en høring i Clayton County. Selv sier hun at det er historisk, og at det representerer hva et offers smerte er verdt.

- Det var et sjokkerende og vakkert øyeblikk. Det viser menneskets godhet i sin reneste form, sa Cheston etter å ha hørt juryens avgjørelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer