DØMT: James Johnson ble dømt til 385 år fengsel for flere overfall, voldtekter og innbrudd. FOTO: Orleans Parish jail
DØMT: James Johnson ble dømt til 385 år fengsel for flere overfall, voldtekter og innbrudd. FOTO: Orleans Parish jailVis mer

Voldtektsoffer møtte gjerningsmannen i retten: - Nå er det dine hender som er bundet

Sterk uttalelse i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I april for to år siden var nabolaget i Carrollton i New Orleans plaget av en rekke innbrudd og seksuelle overgrep. I slutten av forrige uke måtte mannen som stod bak mange av innbruddene og flere seksuelle overgrep, James Johnson, møte for retten for å få sin dom, skriver Washington Post.

I retten møtte også Johnsons siste offer. Kvinnen, som ble voldtatt av Johnson, hadde meg seg en uttalelse hun leste opp.

- Du forsøkte å ta kontrollen, nå er det jeg som har kontrollen. Nå er det dine hender som er bundet, sa kvinnen i retten.

Voldtatt i eget hjem Onsdag 9.april 2014 traff kvinnen den da 20 år gamle James Johnson utenfor sitt hjem i New Orleans, da hun var i ferd med å bære inn dagligvarer. Johnson spurte kvinnen om veien, og endte med å true seg inn i hjemmet hennes.

Der truet han henne med pistol, knyttet hendene hennes på ryggen og tvang henne inn på soverommet der han dyttet henne ned på senga og voldtok henne.

På grunn av de mange innbruddene og seksuelle overgrepene som hadde plaget nabolaget dagene i forveien, hadde politiet satt inn ekstra mange politifolk til å patruljere gatene.

Ifølge Times-Picayune
hadde et vitne ringt nødtelefonen og fortalt at hun så en bevæpnet mann som tvang seg selv inn i huset og at hun hørte en kvinne skrike.

Tatt på fersken Da politiet kom seg inn i huset, hørte de stemmer på offerets soverom.

- Vi tok ham på fersk gjerning, sa politiinspektør i New Orleans-politiet, Ronal Serpas, på en pressekonferanse i kjølvannet av arrestasjonen.

I retten satt kvinnen stiv og kikket rett fram mens hun leste det hun ville Johnson skulle høre. Stemmen hennes brast tidlig, men hun hentet seg inn igjen og fremførte budskapet sitt stødig, skriver Times-Picayune, som var tilstede i retten.

Før han voldtok henne skal Johnson ha sagt til kvinnen at «livet er hardt for en svart mann på gata, og det kan ikke du forstå». Kvinnen sa at hans tøffe liv ikke unnskyldte det han gjorde mot henne.

- Du har såret min familie. Du har såret mine venner. Du har såret din familie og dine venner, sa kvinnen i retten.

- Jeg tok deg Hun fortalte også sin overgriper at hun ikke ville leve i frykt som konsekvens av hans ugjerninger og at hun nå lever livet til det fulle.

- Jeg viser fremdeles fremmede veien. Jeg er ikke redd for svarte menn som går uskyldige rundt i nabolaget mitt. Jeg vil ikke lage meg rasistiske stereotypier i hodet mitt på grunn av deg, uttalte kvinnen, og la til:

- Jeg tok deg. Og på grunn av meg vil du aldri skade noen andre.

Johnson erkjente straffskyld for en rekke forhold, blant annet ran av fire kvinner og seksuelt overgrep mot to av dem. Han ble dømt til 385 års fengsel og kan tidligst innvilges prøveløslatelse om 50 år. Samtlige av forholdene Johnson ble dømt for ble begått i løpet av halvannen uke i april 2014.