Voldtektsoffer slipper 200 piskeslag og fengsel

Ble benådet av Saudi-Arabias konge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En saudiarabisk kvinne som ble utsatt for en gjengvoldtekt og deretter idømt 200 piskeslag og seks måneders fengsel, er benådet av kong Abdullah, skriver avisen al-Jazira.

Den 19 år gamle gifte kvinnen satt i en bil sammen med en mann som ikke var en slektning av henne, da de to ble overfalt og bortført av sju menn som voldtok henne etter tur.

Syntes ikke dommen var feil

De sju mennene ble dømt til fra 10 måneder til fem år i fengsel, ifølge CNN. Under rettssaken mot voldtektsmennene ble voldtektsofferet dømt til 200 piskeslag, og dommen mot henne utløste internasjonale protester.

Ifølge pressemeldinger betyr ikke dagens benådning av kong Abdullah synes dommen mot kvinnen var feil. Saudi-Arabias justisminister sier til al-Jazira at kongen har rett til å gi benådninger, dersom det er i offentlighetens interesse, melder BBC.

Fikk strengere straff

Kvinnen ble opprinnelig dømt til 90 piskeslag i oktober 2006 for å ha vært alene med mannen, noe som er mot landets strenge tolkning av islamsk lov.

Men da kvinnen anket, ble dommen økt til 200 piskeslag og seks måneders fengsel fordi kvinnen ifølge retten hadde forsøkt å «forverre og påvirke rettsprosessen gjennom mediene», ifølge Al Jazeera.

BENÅDET VOLDTEKTSOFFER: Saudi-Arabias kong Abdullah. Foto: NOUSHAD THEKKAYIL/EPA/SCANPIX
BENÅDET VOLDTEKTSOFFER: Saudi-Arabias kong Abdullah. Foto: NOUSHAD THEKKAYIL/EPA/SCANPIX Vis mer

Også kvinnens advokat har fått trusler etter rettssaken, og må møte til en høring anklaget for å ha fornærmet retten.