Voldtektsoffer tiltalt for «ulovlig sex»

Den franske forretningskvinnen skal ha blitt voldtatt av tre menn i Dubai. Politiet har satt henne i husarrest og tiltalt henne for «sex utenfor ekteskap».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det franske utenriksdepartementet bekreftet lørdag at de har engasjert en advokat for å hjelpe den 39 år gamle franske forretningskvinnen, som nå har sittet to måneder i husarrest på hotellet sitt i Dubai, melder The Guardian og Gulf Daily News.

Hun ble tiltalt for «sex utenfor ekteskap» og satt i husarrest etter at hun anmeldte en gruppevoldtekt.

39 år gamle Touria Tiouli var på forretningsreise i Dubai, og feiret sin bursdag på et populært diskotek i byen med internasjonalt klientell. Her ble hun introdusert til tre menn, via sjefen for diskoteket som hun kjente fra før. Mennene kjøpte blant annet en Cola til henne i baren, skriver The Guardian.

Da hun senere skulle ta en taxi fra diskoteket hjem til hotellet, tilbød de tre mennene henne skyss. Mennene kjørte henne deretter til et avsidesliggende strøk hvor de skal ha voldtatt henne i timesvis, før de til slutt droppet henne av på hotellet.

Etter å ha tenkt seg grundig om gikk kvinnen til politiet og anmeldte voldtekten dagen etterpå. Hun var redd for ikke å bli trodd, men tenkte at hennes franske statsborgerskap og kontakter i det franske utenriksdepartementet ville ha betydning. Politiet trodde imidlertid ikke på påstandene hennes om voldtekten.

- Jeg forsto snart at historien min ikke gikk igjennom til politiet i det hele tatt. Neste dag kalte de meg tilbake for flere spørsmål, satt på meg håndjern og sendte meg til et kvinnefengsel i Dubai, sier Tiouli til den franske avisa Liberation.

- Politiet hadde snakket med to av voldtektsmennene og besluttet at jeg var den skyldige, sier hun. Mennene hevdet at de trodde hun var en prostituert og at sexen var frivillig.

Politiet har tiltalt henne for «sex utenfor ekteskap» - et lovbrudd som kan gi 18 måneders fengsel i De forente arabiske emirater. Etter fem dager i kvinnefengselet ble hun satt i husarrest på hotellrommet sitt, hvor hun nå har sittet i to måneder. Regninga for oppholdet må hun betale selv.

Franske myndigheter har blitt sterkt kritisert for ikke å ha involvert seg nok i saken. Ifølge en støttegruppe for Tiouli har president Jacques Chiracs kontor kun sendt et støttebrev til henne.

<B>- VOLDTATT ETTER DISKOTEKBESØK: </B>Det skal ha vært etter at hun hadde feiret sin bursdag på et populært diskotek i Dubai, at den 39 år gamle franske forretningskvinnen ble voldtatt.<BR> Foto: SCANPIX