- Voldtektsoffer virket hysterisk

Sorenskriver Trond Våpenstad synes at en kvinne som ble voldtatt i hjelpeløs tilstand, virket hysterisk i retten. Kvinnen gråt da hun fortalte om overgrepet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Les også:

Sorenskriver Våpenstad: - Jeg er litt oppgitt

Sorenskriveren ble landskjent da han styrte den første rettsrunden av Orderud-saken. Det er Aftenposten som skriver om den spesielle dommen.

Voldtatt mens hun sov

Den 35 år gamle kvinnen ble voldtatt mens hun lå og sov sammen med ektemannen sin på gjesterommet hjemme hos den tiltalte (35). Kvinnen og ektemannen overnattet hos mannen fordi de hadde vært på fest. Mens kvinnen sov, snek huseieren seg inn og voldtok henne. Mannen brukte ikke kondom. Kvinnen våknet først da samleiet var over.

Mannen har tilstått og er dømt til to års fengsel for voldtekten og må betale erstatning og oppreisning til offeret.

Kvinnen har vært sykmeldt etter overgrepet og kan ikke gå tilbake til arbeidsplassen sin fordi overfallsmannen har tilknytning til arbeidsplassen. Hun føler seg ikke trygg noe sted etter at hun ble voldtatt mens ektemannen sov ved siden av henne uten å våkne. De siste månedene har kvinnen gått til psykolog.

Det var første gang hun traff igjen overfallsmannen etter overgrepet i september i fjor.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer