Voldtektsofferet: 14-åring mest aktiv

Offeret for jentevoldtekten i Nordland støttet de tiltaltes forklaring om at en annen jente var den aktive i voldtekten. Jenta som skal ha stått bak er ikke tiltalt i saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Like etter klokka 14 i dag gikk den nå 16 år gamle jenta i vitneboksen. 16-åringen skal ha blitt voldtatt og mishandlet av en jentegjeng i Rognan i Nordland i fjor. Hun ble også tvunget til å utføre seksuelle tjenester mot betaling på en 32 år gammel mann.

Bare to av jentene i gjengen var over 15 år da voldtekten skjedde. De tre andre jentene, som var 14 da voldtekten skjedde, har sluppet strafferettslig forfølgelse.

Tidligere i dag hevdet de to tiltalte jentene at det var en av de da 14 år gamle jentene i gjengen som var pådriveren i voldtekten.

Denne påstanden skal voldtektsofferet ha støttet i retten i dag, ifølge Avisa Nordland.

Jenta krevde at vitneforklaringen hennes ble ført for lukkede dører, og fikk til slutt medhold av tingrettsdommer Ingar Engelund.

Etter at pressen ble sendt på gangen, brukte jenta halvannen time på å forklare seg om sexovergrepene i Salten tingrett. Der skal jenta ha støttet de tiltaltes forklaring om at det var en av de andre jentene som var aktiv i voldtekten.

- Hun har fritatt den ene tiltalte for det aller meste i tiltalen, mens hun har belastet den andre, min klient, for noe mer vold enn hun selv har innrømmet, sier advokat Christian Wiig, til avisa. På spørsmål fra advokat Nils Aga om hvordan hun ville karakterisere de tiltaltes grusomhet på en skala fra en til ti, karakteriserte den fornærmede jenta Wiigs klient til syv-åtte på skalaen, mens den andre tiltalte fikk tre.

Jenta som nå blir beskyldt for å stå bak, er ikke tiltalt i saken. Den fornærmede jenta mente hun sto til ti på grusomhetsskalaen.