Voldtektsofferet i India kjemper for livet

Ble gjengvoldtatt på bussen. Tilstanden forverres og de vitale organene er i ferd med å kollapse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 23 år gamle kvinnen som ble gjengvoldtatt og banket opp i nesten en hel time før hun ble kastet ut av en buss i New Dehli 16. desember, kjemper fortsatt for å overleve.

Hun er blitt transportert ut av India og behandles på et sykehus i Singapore.

Ifølge Reuters blir tilstanden hennes fredag karakterisert som forverret og legene ser tegn på at vitale organer er i ferd med å kollapse.

- Familiemedlemmene er informert om at tilstanden hennes er forverret, og de er nå ved hennes side for å støtte henne, opplyser sykehussjef Kelvin Loh i en uttalelse.

Tidligere har sykehuset meldt at kvinnen er påført alvorlige hjerneskader, og at hun til nå har overlevd mot alle odds.

- Heng voldtektsforbryterne Den brutale voldtekten og mishandlingen av kvinnen har utløst voldsomme reaksjoner i India. Politiet måtte i forrige uke ta i bruk tåregass og vannkanoner for å få kontroll på rasende studenter som demonstrerte og krevde at voldtektsforbryterne måtte henges.

23-åringen ble voldtatt på en buss av seks berusede unge menn som samtidig holdt kjæresten hennes fast. Etter voldtektene slo de henne med en jernstang før hun og kjæresten ble kasta av bussen.

Marerittet skal ha vart i rundt en time. Fem menn er i ettertid pågrepet av politiet.

Nå krever massene i India dødsstraff for de antatte gjerningsmennene, og myndighetene sier de jobber ut i fra at de bør ha livstid fengsel.

Også politikerne begynner å kreve dødsstraff for voldtektsforbrytere. The Times of India skriver at en egen kommisjon skal undersøke hendelsen og foreslå tiltak som bedrer sikkerheten for kvinner. Kommisjonen indikerte også at maks voldtektsstraff kan bli satt til dødsstraff.

Lover å beskytte kvinnene Landets statsminister Manmohan Singh har understreket at staten lover å beskytte kvinnene i landet.

- Jeg forsikrer at jeg vil gjennomføre alle nødvendige tiltak for å ivareta sikkerheten til alle kvinnene i landet, sier statsministeren mandag.

Singh sier han forstår folks frustrasjon etter den «avskyelige handlingen», men legger til at vold ikke vil føre noe sted. 

- Som far til tre døtre føler jeg like sterkt som dere, sier han og legger til at han vil sørge for at gjerningsmennene blir straffet. Seks menn er så langt pågrepet i saken.