Voldtektsofferet Jada (16) hengt ut på nettet

Først ble nakenbilder av henne spredd, så kopierte folk stillingen hun ligger i på bildene.

- TO GANGER OFFER: 16-årige Jada sier hun har opplevd to overgrep: voldtekten og mobbingen på nettet i etterkant. Foto: KHOU 11 NEWS (med tillatelse)
- TO GANGER OFFER: 16-årige Jada sier hun har opplevd to overgrep: voldtekten og mobbingen på nettet i etterkant. Foto: KHOU 11 NEWS (med tillatelse) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politiet i Houston i Texas har innledet voldtektsetterforskning etter at 16-årige Jada våknet opp på fest, avkledd nedentil. Men saken har fått et mye større omfang:

Først ble ydmykende bilder av den bevisstløse og avkledde tenåringen lagt ut på sosiale medier. Deretter begynte folk å kopiere stillingen hun ligger i på bildene, og la ut etterlikningen på sosiale medier som Twitter og Vine, med hashtagen #jadapose.

Resultatet ble et såkalt viralt fenomen; folk har postet #jadapose-innlegg på samme måte som f.eks. planking.

- Kan ikke gå ut Nå har mobbingen antatt uante høyder, etter at Jada for noen dager siden sto fram på den lokale TV-kanalen KHOU 11 News og fortalte sin historie.

- Vennene mine blir plaget. Jeg blir plaget. Vi kan ikke gå ut. Det er veldig ubehagelig, sier hun i et nytt intervju med KHOU.

16-åringen har selv valgt å stå fram, for å advare andre.

VIRALT FENOMEN: Under hashtagen #jadapose har mange lagt ut bilder av seg selv der de etterlikner stillingen 16-åringen lå i da hun ble fotografert. Skjermdump: TWITTER
VIRALT FENOMEN: Under hashtagen #jadapose har mange lagt ut bilder av seg selv der de etterlikner stillingen 16-åringen lå i da hun ble fotografert. Skjermdump: TWITTER Vis mer

- Det er ikke noen vits i å gjemme seg. Alle har allerede sett ansiktet og kroppen min.

Jada sier hun har opplevd to overgrep: voldtekten og uthengingen på nettet.

- Ikke noens datter fortjener noe slikt. Ikke noe mennesker fortjener noe slikt, sier Jadas mor.

16-åringen sier hun ved ankomst til ungdomsfesten ble gitt en drink. Hun sovnet kort tid etter, og antar noen har puttet medikamenter i drinken.

- Kjedet meg Avisa Houston Press har snakket med en gutt som er blant dem som har gjort narr av Jada ved å etterlikne liggestillingen hennes. Han sier han gjorde det fordi han kjedet seg og «bestemte seg for å få litt fart på Twitter-profilen».

REAKSJONER: Mange synes slett ikke #jadapose-trenden er det minste morsom, og gjør oppmerksom på det i kommentarene. Nå er mange av bildene fjernet. Skjermdump: TWITTER
REAKSJONER: Mange synes slett ikke #jadapose-trenden er det minste morsom, og gjør oppmerksom på det i kommentarene. Nå er mange av bildene fjernet. Skjermdump: TWITTER Vis mer

Men nå reagerer mange på behandlingen Jada har fått. En storm av støtteerklæringer har florert på sosiale medier, og #jadapose er etter hvert blitt «overtatt» av støttespillerne.

«Houston elsker og støtter deg, Jada.» «Voldtekt er ikke morsomt. Alle som postet bilder av denne stakkars jenta under #jadapose, trenger å søke hjelp!» «Disse tenåringene ... Foreldre, noe er galt med barna deres!! De er syke, denne generasjonen er syk», er blant de flere tusen støtteerklæringene.

Mange av de sjikanøse innleggene er nå fjernet fra sosiale medier.

STØTTEERKLÆRING: Jada har fått mange støtteerklæringer etter mobbingen - som denne. Skjermdump: TWITTER
STØTTEERKLÆRING: Jada har fått mange støtteerklæringer etter mobbingen - som denne. Skjermdump: TWITTER Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer