Voldtektsplakater vekker avsky

Nå er NorgesPatriotenes siste utspill anmeldt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Gard Jakobsen (31) ble sjokkert da han gikk kveldstur i Domkirkeparken i Fredrikstad i går kveld. Der, på de gamle ærverdige trærne i parken, hang plakater med påskriften «Etterlyst for voldtekt» og to bilder: et av fantomtegningen som ble brukt i etterlysingen av en mørkhudet mann etter en voldtekt på Grünerløkka i Oslo i vår, det andre av ei blodig, tilsynelatende mishandlet, blond jente.

Øverst på plakaten finner man NorgesPatriotenes logo og slagordet «Norge fritt - Norge hvitt».

- Dette passer slett ikke i en offentlig park der mange barn ferdes, sier Jakobsen til Dagbladet.no. Sammen med Gladys Lyle rev han selv ned flere av plakatene i avsky.

«Multikulturelt eksperiment»

«Norge er et eldorado for ikke-vestlige voldtektsforbrytere. De forsyner seg fritt av våre norske jenter, og sjansene for å bli tatt er minimale. Gjengvoldtekter var et ukjent begrep før vi fikk innvandring fra ikke-vestlige land. (...) Norske jenter blir uskyldige ofre for politikernes multikulturelle eksperiment,» skriver den høyreekstreme gruppa, som ledes av den profilerte innvandringsmotstanderen Øyvind Heian (26) fra Larvik.

Nå har Fredrikstads-politiet anmeldt NorgesPatriotene etter plakatstuntet.

- Ulovlige plakater river vi ned. I 21-tida tok vi ned noen av NorgesPatriotenes plakater i Domkirkeparken, og det ble opprettet en undersøkelsessak, opplyser operasjonsleder Trond Puck ved Østfold politidistrikt til Dagbladet.no.

Puck innrømmer likevel at slike plakatkampanjer ikke er noen prioritert oppgave i Østfolds-politiet.- Vi legger ikke mye i det, sier operasjonslederen.

 VEKKER AVSKY: Øyvind Heians NorgesPatriotene sjokkerer med sin nye flygeblad- og plakatkampanje, som vil bli distribuert i titusener av eksemplarer. T.v. faksimile av NorgesPatriotenes flygeblad. T.h. partileder Øyvind Heian. Foto: ROBERT S. EIK
VEKKER AVSKY: Øyvind Heians NorgesPatriotene sjokkerer med sin nye flygeblad- og plakatkampanje, som vil bli distribuert i titusener av eksemplarer. T.v. faksimile av NorgesPatriotenes flygeblad. T.h. partileder Øyvind Heian. Foto: ROBERT S. EIK Vis mer

- Tar anmeldelsen med knusende ro

Partiformann i NorgePatriotene Øyvind Heian er ikke kjent med anmeldelsen da Dagbladet.no snakker med ham i morges.

- Jeg kjenner ikke til at det er hengt opp noen plakater i Fredrikstad. Vi har sendt ut flygeblader til 30-40 medlemmer og sympatisører i hele landet. Det er jo bra at det er noen som engasjerer seg i Fredrikstad, men de bør jo holde seg innenfor loven. Nå vet jeg ikke hva disse plakatene er anmeldt for. Hvis det er innholdet, så tar jeg det med knusende ro. Flygebladene har blitt anmeldt flere steder, men saken har alltid blitt henlagt, sier Heian til Dagbladet.no.

Drapstrusler

Øyvind Heian ble først kjent da han fikk sparken fra jobben på grunn av sin tilknytning til naziorganisasjonen Vigrid, en jobb han seinere fikk tilbake i rettssalen. I januar i år ble han dømt for drapstrusler mot justisminister Knut Storberget, og han er også anmeldt for drapstrusler mot et medlem av SOS Rasisme.

Voldtektsplakatene er ledd i en kampanje NorgesPatriotene har hatt gående i flere måneder. Tidligere i år var det arbeids- og inkluderingsminister Bjarne Håkon Hanssen som fikk gjennomgå, fordi NorgesPatriotene mener han er medskyldig i Overhalla-drapene. 40 000 flygeblad ble distribuert til norske postkasser, og Heian fikk enda en anmeldelse på nakken, denne gang fra Likestillings- og diskrimineringsombudet.

26-åringen gjorde seg også bemerket da han i fjor anmeldte Telemarksavisa for å ha trykt en blondinevits i avisa.

- Stiller til valg

Voldtektsplakater vekker avsky

NorgesPatriotene, som har full innvandringsstopp og «hjemsendelse» som eneste kampsak, hevder på sine nettsider at de stiller i stortingsvalget i 2009, selv om de i enhetsregisteret bare er registrert som «forening/lag/innretning».

«Med oss i posisjon vil Norge igjen bli et trygt og godt land for etniske nordmenn. (...) Ta kontakt med oss i dag dersom du er en ekte patriot,» avslutter NorgesPatriotene på voldtektsflygebladet, som de hevder vil bli distribuert i titusenvis av eksemplarer i tida som kommer.