Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Voldtektssak er vendetta fra Økokrim

Tiltalt finanskjendis mener politifolk og ekskjærester har hevnmotiver.

SPESIELL RETTSSAK: Førstestatsadvokat Geir Kavlie i Økokrim er aktor i voldtektssaken mot den kjente forretningsmannen, som har Victoria Holme som forsvarer. Foto: ESPEN RØST
SPESIELL RETTSSAK: Førstestatsadvokat Geir Kavlie i Økokrim er aktor i voldtektssaken mot den kjente forretningsmannen, som har Victoria Holme som forsvarer. Foto: ESPEN RØST Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Forretnings- mannen i 40-åra som er tiltalt for flere voldtekter av to kvinner fra tidligere forhold, hevder han er helt uskyldig og at både de fornærmede og politiet har skjulte motiver i saken.

Den spesielle rettssaken startet i dag i Oslo tingrett, og flere timer av dagen ble brukt på konflikter advokatene imellom om blant annet hvilke beviser som kan føres.

- Økonomisk motiv
Det er første gang noensinne Økokrim er påtalemyndighet i en voldtektssak, og den tiltalte mannen mener at denne politietaten på ingen måte har vært objektive i etterforskningen.

- Dette er mitt livs mareritt, sier mannen i en pause i retten.

Han sier han er uskyldig i voldtektssaken og at politiet har et hevnmotiv i forbindelse med andre etterforskninger av ham. Tiltalte hevder også at det ligger bestemte økonomiske motiver bak voldtektsanmeldelsene, noe kvinnens bistandsadvokater avviser på det sterkeste.

- Dette er en ren vendetta, sier forretningsmannen til Dagbladet.

- Vendetta fra Økokrim eller fra de fornærmede?

- Fra begge.

Mannens forsvarsadvokater har tidligere uttalt til Dagbladet at Økokrim prøver å få mannen dømt for enhver pris «uansett hvilken sak det blir i».

- Voldtatt på bursdagen
Tiltaltes ekskone startet i dag sin forklaring. Mens hun flere ganger brast i gråt og ba om pauser, fortalte hun retten om flere overgrep som noen ganger ble direkte voldelige. Ved minst en anledning skal hun ha ropt og satt seg kraftig til motverge.

- Han tok armene mine og holdt de fast ved siden av hodet. Jeg prøvde å gjøre det jeg kunne for å komme meg løs, spytte på ham og klore ham i ansiktet, men husker ikke mer etter det. Han bare fortsatte, sier kvinnen om en av hendelsene.

Hun stolte lenge på at mannen hun nettopp hadde giftet seg med skulle bli slik hun oppfattet at han var i starten av det korte forholdet, men at det ikke skjedde.

Blant annet skal kvinnen også ha blitt voldtatt etter en fest på sin egen bursdag.

Polithund fant brevbevis
Dagbladet har tidligere skrevet at flere private brev skrevet av tiltalte regnes som sentrale bevis i saken. I brevene står det blant annet
«Jeg skal aldri voldta deg igjen» med håndskrift. «Jeg skal aldri ha sex med deg uten samtykke», står det i et annet dokument, som har tiltaltes signatur.

Førstestatsadvokat Geir Kavlie  bekreftet i dag at voldtektssaken startet etter at politiet med flere etterforskere og en politihund i vinter ransaket en bolig i Oslo i forbindelse med en annen Økokrim-etterforskning.

-  Under ransakingen fant tjenestemennene en pose med brev som lå gjemt under madrassen i en seng. Enkelte av disse var signert tiltalte, sa Kavlie i sitt innledningsforedrag.

Forretningsmannen, som nekter straffskyld, skal forklare seg i retten seinere denne uka.

Han har personlig brukt til sammen 576 timer ved en pc i Økokrims lokaler i Oslo med en politivakt ved sin side for å gjennomgå databeslag og blinke ut det han mener er relevant for forsvaret hans i voldtektssaken. Advokatene hans har varslet at de vil legge fram blant annet 1100 sider med dokumentasjon som motbevis utover Økokrims allerede omfattende bevisføring.

Over 30 personer skal etter planen vitne i saken. Blant dem er flere advokater, forretningsfolk, psykologer og slektninger av de involverte.

TILTALT: En kjent forretningsmann har siden i vår vært siktet for voldtekt og varetektsfengslet fram til rettssaken som startet i dag.
TILTALT: En kjent forretningsmann har siden i vår vært siktet for voldtekt og varetektsfengslet fram til rettssaken som startet i dag. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling