Voldtektssak henlagt fordi tiltalte sov

Tiltalte skal «en rekke ganger» ha hatt samleie med kjærester i søvne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsadvokaten har henlagt en voldtektssak mot en mann fra Oslo fordi han påsto han sov under samleiet. Avgjørelsen er påklaget.

Oslo-mannen har forklart til politiet at han «en rekke ganger» skal ha hatt samleie med kjærester i søvne. Denne gangen skjedde det med en som ikke var kjæresten hans, skriver Aftenposten.

Advokat Birgit Vinnes, som er bistandsadvokat for en kvinne som ble utsatt for den sovende mannen i 2005, mener henleggelsen kan føre til at det er fritt fram for ham å fortsette slik.

- Poenget er at en person skal ha gjennomført samleie i søvne, med en person som sover, og vedkommende har gjort dette flere ganger før. Hvis man ikke kan straffes for den typen handlinger, kan man straffritt ha samleie på den måten i all fremtid, mener hun og har påklaget henleggelsen til riksadvokaten.

- Situasjonen var at aktor overtok saken på kort varsel og måtte forberede seg i helgen. Hans vurdering av saken var at det ikke var etisk riktig å fremme saken med de bevisene som forelå, sier førstatsadvokat Lasse Qvigstad, som innrømmer at saken er «svært spesiell».

(NTB)