Julio Kopseng etterforskes

Voldtektssak henlagt

Julio Kopseng (42) er nylig anmeldt av to kvinner. Den andre saken er ennå ikke avgjort.

ETTERFORSKES: Julio Kopseng (42) etterforskes nok en gang av politiet, etter at nye anmeldelser er kommet til. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
ETTERFORSKES: Julio Kopseng (42) etterforskes nok en gang av politiet, etter at nye anmeldelser er kommet til. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Serievoldtektsdømte Julio Kopseng (42) har de siste ukene vært under etterforskning for ytterligere voldtekter, etter at to kvinner nylig har anmeldt ham.

Fra før er danseren rettskraftig dømt for å ha forgrepet seg på 19 kvinner, og ble i forrige uke i lagmannsretten dømt for å ha voldtatt to - en dom han har anket.

Ann Kristin Grosberghaugen, leder for Oslo-politiets seksjon for etterforskning av seksualforbrytelser, opplyser at den ene nye anmeldelsen ikke vil bli fulgt opp videre.

- En av sakene er henlagt på bevisets stilling, mens en ennå ikke er avgjort, sier Grosberghaugen til Dagbladet.

- Er blitt trodd

Dagbladet kjenner til at Kopseng samarbeider med politiet i den nye etterforskningen og har latt seg avhøre flere ganger. De aktuelle forholdene skriver seg fra før han ble fengslet våren 2013; han har sittet innesperret siden.

42-åringens forsvarer Sigurd Klomsæt sier han ikke er informert om henleggelsen da Dagbladet tar kontakt tirsdag ettermiddag.

- Det betyr at han er blitt trodd på det han har forklart - det er positivt, sier Klomsæt til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer