Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Voldtektssak i Tønsberg kan bli gjenopptatt

Har DNA-bevis og bilder.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet kan komme til å gjenoppta etterforskningen av en henlagt voldtektssak i Tønsberg etter flere oppslag i mediene.

Nå bekrefter statsadvokaten i Vestfold overfor Dagbladet.no at saken kan bli gjenopptatt, samme dag som det 19-årige voldtektsofferet fortalte sin historie i dagens Dagbladet.

Voldtekten skjedde på herretoalettet på utestedet Cruise i Tønsberg 2. juni 2007. Saken ble henlagt av politiet i desember i år på tross av at det finnes DNA- og bildebevis.

- Nå har ikke den fornærmede eller advokten påklaget henleggelsen, men vi har etter dagens medieoppslag bedt om å få saken sendt hit for en vurdering. Om vi mener etterforskningen har mangler kan vi be om å få den gjenopptatt, sier 1. statsadvokat Arnfinn Hval til Dagbladet.no.

Etterlysning

Det sentrale punktet i vurderingen blir trolig om alt har blitt gjort for å finne den anklagede gjerningsmannen. Politiet har fått både bilder av og det angivelige fornavnet på mannen av den fornærmede, men har valgt å ikke etterlyse ham.

- Regelen er at det ikke skal offentliggjøres bilder av noen med mindre det er et solid grunnlag for å hevde at personen har begått forhold av en alvorlig karakter. Dette er i henhold til uskyldspresumpsjon, sier Hval.

Etter at kvinnen ble voldtatt ble det tatt DNA-prøver som i framtida kan knytte en gjerningsmann til saken.

UNIKE BEVIS: Et vitne på utestedet Cruise leverte disse bildene til politiet etter at voldtekten ble anmeldt. Bildene er tatt kort tid før voldtekten fant sted og viser mannen som «Susanne» har utpekt som gjerningsmann.
UNIKE BEVIS: Et vitne på utestedet Cruise leverte disse bildene til politiet etter at voldtekten ble anmeldt. Bildene er tatt kort tid før voldtekten fant sted og viser mannen som «Susanne» har utpekt som gjerningsmann. Vis mer

Voldatt på do

I mai 2008 ble «Susanne» tildelt 100.000 kroner i erstatning fra staten. I brevet kommer det fram følgende:

«Kontoret for voldsoffererstatning legger til grunn som klart sannsynlig at skadevolder tiltvang seg sex med søkeren». Slik beskriver kvinnen selv voldtekten overfor Dagbladet.:

- Jeg sto og danset på dansegulvet da han kom bak meg. Jeg hadde aldri sett ham før. Jeg hadde på meg kjole, og han skulle ned i buksa på meg. Jeg sa nei, men han fortsatte. Han dro meg med inn på do. Ingen rundt skjønte hva som skjedde. Han stilte seg foran døra, slik at jeg ikke kom forbi han. Han dyttet hodet mitt hardt i doskåla. Så begynte han. Jeg prøvde å ringe politiet mens det skjedde, men det gikk ikke på grunn av dårlig dekning inne på doen, sier «Susanne» til Dagbladet.

Etter hendelsen varslet hun politiet og ble sendt til et voldtektsmottak for å ta prøver. Der fant de DNA-spor etter gjerningsmannen.

- Hun ropte på dørvaktene og ringte politiet. Hun ble sendt på et voldtektsmottak hvor det ble tatt prøver og hun ble avhørt av politiet. Hun gjorde alt det riktige man skal gjøre i en slik situasjon. Likevel blir saken henlagt, sier kvinnens bistandsadvokat, Are Bohne i Advokatene Cramer og Co.

image: Voldtektssak i Tønsberg kan bli gjenopptatt
OPPGITT OVER POLITIET: «Susanne» ble voldtatt på et diskotek i Tønsberg i fjor sommer. Hun har fått voldsoffererstatning, men politiet har henlagt saken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!