Voldtektssak kan bli henlagt

Den angivelige voldtekten av en 14 år gammel jente i Kristiansand natt til i dag kan bli henlagt av politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dersom to gjenstående vitneavhør ikke gir avgjørende og nye opplysninger, blir saken trolig henlagt, melder Fædrelandsvennens nettutgave.

Den 14 år gamle jenta fra Aust-Agder meldte seg for politiet klokka fire natt til i dag og fortalte at hun var blitt voldtatt i umiddelbar nærhet av et campingområde cirka en kilometer utenfor sentrum, mellom Baneheia og Otraelva. Men hun ønsket ikke å anmelde forholdet.

Jenta, som var i byen i forbindelse med Quart-festivalen, ble sendt til voldtektsmottaket på Vest-Agder sykehus. Men hun motsatte seg å bli undersøkt av lege, ifølge politiet.

Avhørene av fem vitner har foreløpig ikke brakt saken videre til en mulig oppklaring, opplyser politiet i Kristiansand. Dersom de to gjenstående avhørene ikke gir nye opplysninger, blir saken trolig henlagt, opplyser politiet overfor Fædrelandsvennen.

Døgnbevoktning

Styreformann Arild Buli i Quart-stiftelsen kjenner ikke til noen liknende saker fra tidligere Quart-festivaler.

- Det er trist at sånt skjer.

Campen bevoktes av tolv personer døgnet rundt, og litt flere på nattestid. I tillegg er det streifvakter som går i området rundt, sa Buli til Dagbladet.no tidligere i dag. Vaktholdet på Quart-campen gjennomføres av et lokalt vaktselskap.

Per i formiddag var om lag 40 personer pågrepet på årets Quart, de fleste for besittelse av mindre kvanta narkotika. Men dette er ikke oppsiktvekkende mange, ifølge politiet.

- Hadde det vært like mye folk på byen i en vanlig uke hadde vi også tatt en god del, sier politiførstebetjent Asbjørn Aabel til Dagbladet.no.