Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Voldtektssak mot tv-kjendis henlagt

Anmeldt av 22-årig kvinne.

FORSVARER: Tv-kjendisens forsvarer er John Christian Elden. John T. Pedersen/Dagbladet
FORSVARER: Tv-kjendisens forsvarer er John Christian Elden. John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En tv-kjendis som ble politianmeldt for voldtekt av en 22-årig kvinnelig student i mai, fikk i dag voldtektsiktelsen henlagt av politiet, melder VGnett.

- Saken er henlagt med begrunnelsen: «Intet straffbart forhold anses bevist», opplyser politiadvokat Christian Hatlo til avisa.

Overfor Dagbladet understreker mannens advokat John Christian Elden at henleggelsen er resultat av en lengre etterforskning.

- Politiet har etterforsket saken til bunns og konkludert med at det ikke foreligger noe straffbart forhold. Dette er en kvalifisert renvaskelse av min klient. sier mannens advokat John Christian Elden til Dagbladet.

Allerede 29. mai trakk kvinnen anmeldelsen. Elden og tv-kjendisen ba politiet gjøre alle nødvendige undersøkelser for at siktelsen kunne henlegges som intet straffbart forhold.

- I dag har han det bra. Den siste måneden har han ikke hatt det bra, sier Elden.

Da kvinnen slo alarm morgenen etter en bytur der hun møtte mannen, rykket to politipatruljer ut og pågrep kjendisen i hans egen leilighet i Oslo. Han ble løslatt etter kort tid, fordi en politjurist mente det ikke var grunnlag for å holde siktede på glattcelle.

Mannen som er frikjent av politiet har ingen ønsker om kompensasjon eller hevn, ifølge Elden.

- For ham er det viktigste at han er renvasket, sier Elden.


Dagbladet kommer med mer.